Τρίτη 23 Απριλίου
19.6 C
Tinos

Η Τήνος στα πακέτα διακοπών του Global Hellenic Diaspora

Η ένταξη της Τήνου στα πακέτα διακοπών των Ελλήνων και Φιλελλήνων της διασποράς, μελών του Global Hellenic Diaspora ήταν το αντικείμενο διαδικτυακής συζήτησης μεταξύ του Δημάρχου Τήνου Γιάννη Σιώτου και του επικεφαλής της παγκόσμιας ομογενειακής οργάνωσης Αναστάσιου Μίχου.

Οι δύο πλευρές εξέφρασαν την έντονη επιθυμία για την οργάνωση ταξιδιών που θα συνδυάζουν το remote working με τις βιωματικές εμπειρίες στη διάρκεια του χειμώνα, δεδομένου ότι τα συγκεκριμένα πακέτα οργανώνονται από Οκτώβριο έως Μάιο και καλύπτουν παραμονή μιας ή και περισσοτέρων εβδομάδων.

Συμφωνήθηκε να συγκεντρωθεί από πλευράς Δήμου, με τη συνδρομή και της εταιρίας συμβούλων που οργάνωσε τη συνάντηση, όλο το αναγκαίο υλικό σε ότι αφορά τη διαμονή και την περιήγηση σε συνδυασμό και με βιωματικά στοιχεία που κρίνονται απαραίτητα από τους χρήστες των συγκεκριμένων πακέτων και που, ειδικά για την Τήνο, θα μπορούσαν να είναι επιδείξεις και μαθήματα μαρμαροτεχνίας, καλαθοπλεκτικής, γευσιγνωσίας κλπ ενώ από πλευράς του εκπροσώπου των ομογενών ζητήθηκε η ένταξη και στοιχείων του προσκυνηματικού τουρισμού.

Υπολογίζεται ότι όλο το υλικό θα έχει ολοκληρωθεί έως τα τέλη Ιανουαρίου ώστε, στη συνέχεια, να γίνει η ψηφιοποίηση και η διάδοσή του στα 150.000 μέλη της οργάνωσης.

Στη συζήτηση μετείχαν ο επικεφαλής της εταιρίας συμβούλων του Δήμου Νότης Μαρτάκης και εκ μέρους του Δήμου οι Τζωρτζίνα Καράγιωργα και Μαρία Τζίμου

Σημειώνεται ότι ήδη στα πακέτα του Global Hellenic Diaspora έχουν ενταχθεί ο Δήμος Ελαφονήσου και το ξενοδοχειακό συγκρότημα Thermae Sylla της Αιδηψού.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τήνου τόνισε : “Με νωπά ακόμα τα αισιόδοξα μηνύματα που αποκομίσαμε στην άκρως επιτυχημένη προωθητική ενέργεια στο Λονδίνο όπου είχα την ευκαιρία να παρουσιάσω τη “Μούσα του Αιγαίου” ως ιδανικό προορισμό γαμήλιου τουρισμού, κάνουμε το επόμενο προγραμματισμένο βήμα της ανάδειξης του νησιού μας ως τόπο που συνδυάζει την τηλεργασία με τις βιωματικές εμπειρίες και μάλιστα στην εκτός αιχμής περίοδο.

Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που η συστηματική προσπάθεια που ακολουθούμε τα τελευταία χρόνια έχει αποτέλεσμα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι μελετάμε με προσοχή τις κινήσεις μας προς κάθε κατεύθυνση, όπως άλλωστε φάνηκε και από την έντονη παρουσία μας στην αμερικανική αγορά τόσο πέρυσι όσο και εφέτος τον Αύγουστο με τις προσωπικές επαφές που είχα στο Σαν Φρανσίσκο στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της ASTA.

Με την τελευταία εξέλιξη, η χαρά μου είναι ακόμα μεγαλύτερη αφού φιλοδοξούμε να καταστήσουμε την Τήνο τόπο υποδοχής των Ελλήνων της διασποράς με τα προγράμματα διακοπών που θα “χτίσουμε” σε αγαστή συνεργασία με τον επικεφαλής της Global Hellenic Diaspora κ. Μίχο και τους συνεργάτες του. Ο Δήμος Τήνου απέδειξε ότι κινείται με μέθοδο και με στόχευση τόσο στην ποιοτική αναβάθμιση του εισερχόμενου τουρισμού όσο και στην επέκταση της τουριστικής περιόδου”.