Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου
17.1 C
Tinos

Η Παναγία της Τήνου σε Βρετανική τουριστική ιστοσελίδα

«Επισκεφθείτε την εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας», αναφέρει μεταξύ άλλων σε η βρετανική τουριστική ιστοσελίδα wanderlustchloe.com η οποία σε εκτενές ρεπορτάζ της αποτυπώνει τα μέρη που αξίζει να επισκεφθεί ο επισκέπτης.

«Το νησί της Τήνου είναι διάσημο στους Έλληνες για την  Εκκλησία του. Στην Εκκλησία της Παναγίας της Ευαγγελίστριας (γνωστή και ως Παναγία της Τήνου)  θα βρείτε το ιερό της Παναγίας και είναι μια σημαντική τοποθεσία για θρησκευτικό προσκύνημα στην Ελλάδα. Είναι το «σπίτι» μιας θρησκευτικής εικόνας που ανακαλύφθηκε το 1823.

Εκκλησία της Παναγίας στην Τήνο

Η ίδια η Εκκλησία είναι μια όμορφη αναγεννησιακή κατασκευή, χτισμένη στη θέση όπου ανακαλύφθηκε η θαυματουργή εικόνα. Υπάρχει ένα μακρύ κόκκινο χαλί που οδηγεί στην είσοδο, το οποίο χρησιμοποιείται από τους προσκυνητές που το επισκέπτονται. Πολλοί από αυτούς φτάνουν γονατιστοί, προσευχόμενοι στην Παναγία. Είδαμε έναν προσκυνήτρια ακριβώς στην πόλη της Χώρας, να περπατά με τα χέρια και τα γόνατά της και να κατευθύνεται προς την Εκκλησία.

Στην Εκκλησία γίνονται πολλές μεγάλες γιορτές καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου, με σημαντικότερη την εορτή στις 15 Αυγούστου που γιορτάζει την Κοίμηση της Θεοτόκου. Η Εκκλησία βρίσκεται πάνω από την πόλη της Τήνου. Εάν αποφασίσετε να την επισκεφτείτε, φροντίστε να ντυθείτε με σεβασμό, καλύπτοντας τους ώμους και τα γόνατά σας», αναφέρει μεταξύ άλλων το βρετανικό δημοσίευμα.

Ο σύνδεσμος για ολόκληρο το αφιέρωμα στην Τήνο. wanderlustchloe.com

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Εορτασμού Οσίας Φιλοθέης (ΠΙΙΕΤ)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και φιλεόρτων...

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Τήνο για μήνα του μέλιτος

Είτε αναζητάτε έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος, το τέλειο...

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Κατώτερων Κατηχητικών Σχολείων Τήνου στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –...

Την αγιοβασιλόπιτα στο Λιμεναρχείο Τήνου ευλόγησε ο Σύρου Δωρόθεος

Παρουσία του Διοικητού της 6ης ΠΕ.ΔΙ.Λ.Σ, του Λιμενάρχου και...