Κυριακή 26 Μαΐου
21.1 C
Tinos

Η γιορτή του Βρυσιού και του Αποστόλου Θωμά

Κυριακή του Θωμά, πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα και οι γιορτινές μέρες συνεχίζονται με τις αναστάσιμες Λειτουργίες στα εξωκλήσια και στα προσκυνήματα της Τήνου Ορθόδοξα και Καθολικά.

Στο Βρυσί η Καθολική Εκκλησία γιόρτασε την Παναγία τη Βρυσιώτισσα, με μεγάλη συμμετοχή ευλαβών από όλο το νησί και ετεροδημότες από την Αθήνα.


Τη Θεία Ευχαριστία τέλεσαν ιεράρχες της Καθολικής Εκκλησίας και αυτού του πρέσβη της Αγίας Έδρας.

Συμμετείχε στη Θεία Λειτουργία ο Αρχιερατικός Επίτροπος Τήνου της Ορθόδοξης Εκκλησίας π. Γεώργιος Φανερός, ως επίσης και πολιτικοί άρχοντες του τόπου.

Μετά το τέλος της Τελετής με λιτάνευση του εικονίσματος της Παναγίας και τη συμμετοχή κλήρου και λαού ευλογήθηκαν τα κάθε είδους οχήματα για την ακίνδυνη διέλευσή τους στους κάθε είδους αυτοκινητόδρομο.Η Παναγία στις Λακωτές Υστερνίων, η Παναγία στην Κακιά Σκάλα Φαλατάδου, ο Απόστολος Θωμάς στην Αγία Βαρβάρα Σμόβολο και στη Χώρα της Τήνου στην Παραγγεριά γιορτάστηκαν με τέλεση Λειτουργιών από την Ορθόδοξη Εκκλησία με ευλάβεια και ένθερμη συμμετοχή ευλαβών.

Τα κεράσματα και το γλέντι στα περισσότερα πανηγύρια της Τήνου είναι γεγονός και με τα οποία φαίνεται η πατροπαράδοτη φιλοξενία με την Τράπεζα Αγάπης που στρώνεται.Τήνος 12 Μαΐου 2024

Νίκος Φώσκολος Καναλέτος

Όλη η Λαμπροβδομάδα μια Πασχαλιά 

Αμέσως μετά το «Χριστός Ανέστη» που ακούγεται στις εκκλησιές...

Ποιητικά Σμιλεύματα του Νίκου Φώσκολου

Η ποίηση του Νίκου Φώσκολου είναι αναπόσπαστο κομμάτι της...

Έκθεση Τηνιακών Καλλιτεχνών στο ΙΤΗΠ

Εγκαινιάστηκε την Τετάρτη 24 Απριλίου 2024, η εικαστική έκθεση...

Υπάρχει και ποιότητα στην Τήνο!

Η Θεατρική Ομάδα Τήνου «ΘΕΑΤΡΟΠΟΙΕΙΟ» ως έμπειροι επαγγελματίες του...