Τρίτη 23 Ιουλίου
29.8 C
Tinos

Η Γιορτή της Αγκινάρας στην Κώμη της Τήνου

Ένα έθιμο άρρηκτα συνδεδεμένο με την παράδοση του νησιού μας πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο  στην Κώμη. Η καθιερωμένη “Γιορτή της Αγκινάρας”, μια    εκδήλωση την οποία αναμένουν με μεγάλη χαρά  ντόπιοι και επισκέπτες στο νησί μας ,αποτελεί πλέον την μεγαλύτερη γαστρονομική γιορτή της Τήνου, που αναδεικνύει την εξαιρετικής ποιότητας αγκινάρα που διαθέτουμε.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Ενωτικό Σύλλογο Κώμης – Περάστρας – Μοναστηρίων, με τη βοήθεια της Δημοτικής Κοινότητας Κώμης υπό την αιγίδα του Δήμου Τήνου, και ήταν απόλυτα επιτυχημένη.

Στην Γιορτή της Αγκινάρας συμμετείχε και χόρεψε παραδοσιακούς χορούς του Νότιου Αιγαίου το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου, ενώ, επίσης συμμετείχε και χόρεψε Παραδοσιακούς Μακεδονίτικους Χορούς, ο Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος “Αντάμωμα” από την Θεσσαλονίκη.

Το πλήθος των επισκεπτών απόλαυσε τα βασισμένα στην μοναδική τοπική ποικιλία αγκινάρας, παραδοσιακά εδέσματα και γλυκίσματα, τα οποία  φρόντισαν με περισσή φροντίδα και ιδιαίτερη αγάπη και κόπο οι κάτοικοι του χωριού, καθώς και τα μέλη του Συλλόγου.

Ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς στην ομιλία του, αφού συνεχάρη τον πρόεδρο, τον σύλλογο και τα χορευτικά για την παρουσία τους , ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους κατοίκους της περιοχής για την εθελοντική συμμετοχή τους στην εκδήλωση, για τον κόπο και τον χρόνο τον οποίο αφιέρωσαν για την επιτυχημένη προετοιμασία και παρουσίαση  της, για την χορηγία των υλικών και την προετοιμασία των εδεσμάτων, τονίζοντας ότι η Γιορτή της Αγκινάρας δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα το οποίο απολαμβάνουν οι επισκέπτες, αλλά αυτό που κυρίως είναι Γιορτή, είναι ολόκληρη η διαδικασία της προετοιμασίας, αλλά και της αγωνίας για την παρουσίαση του τελικού  αποτελέσματος και της ευχαρίστησης των επισκεπτών.

Στο κλείσιμο της ομιλίας του ο Δήμαρχος Τήνου Παναγιώτης Κροντηράς τόνισε και υποσχέθηκε οτι ο Δήμος Τήνου, ο ίδιος προσωπικά σαν Δήμαρχος Τήνου, αλλά και οι συνεργάτες του Αντιδήμαρχοι και Σύμβουλοι, στέκεται πάντα χορηγός και αρωγός αυτών των προσπαθειών οι οποίες προάγουν την Τοπική Κοινωνία και τον Πολιτισμό του Τόπου μας. Ο κ Κροντηράς δεσμεύτηκε πως στόχος του είναι  να προβάλει τη τοπική γαστρονομία και γενικότερα το γαστρονομικό τουρισμό του νησιού μας που είναι αξιοζήλευτος .

“Η Γιορτή της Αγκινάρας βάζει μπροστά το τοπικό προϊόν, τη μεταποίηση του, τον τρόπο με τον οποίο καλλιεργείται, τη Λαογραφία, αλλά πίσω από όλα αυτά έρχεται ο ίδιος ο τόπος.

Η γαστρονομία για μας είναι το όχημα με το οποίο μπορούμε να προβάλλουμε, για έναν ακόμα επιπλέον λόγο, τον τόπο μας». υπογράμμισε ο κ.Κροντηράς. Στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η Γιορτή Αγκινάρας και να αποτελέσει ακόμη μεγαλύτερο γαστρονομικό γεγονός για τις Κυκλάδες!

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στη Χώρα της Τήνου

11/07/2024 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της ζημιάς...

Ο Δήμος Τήνου αποχαιρετά τον Βασίλη Σελέντη

Η τοπική μας κοινωνία θρηνεί την απώλεια ενός αγαπητού...

Δήμος Τήνου : Νέα Ψηφιακή Εποχή του Δήμου μας με νέα ανανεωμένη ιστοσελίδα

Με ιδιαίτερη χαρά σας καλωσορίζω στην ανανεωμένη ιστοσελίδα του...

Ο Δήμος Τήνου Δίπλα στη Νεολαία και τον Αθλητισμό

Ο Δήμος Τήνου συνεχίζει να υποστηρίζει δυναμικά τον αθλητισμό...