Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου
13.4 C
Tinos

Βρούτσης: «Να συμπεριληφθεί η Τήνος στην ακτοπλοϊκή σύνδεση Πειραιά, Κυκλάδων, Κρήτης»

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Κυκλάδων Ν.Δ. κ. Γιάννης Βρούτσης, κατέθεσε αναφορά στη Βουλή προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκη, αναδεικνύοντας το θέμα που έχει ανακύψει από τη μη συμπερίληψη της νήσου Τήνου στα νέα δρομολόγια που ανακοίνωσαν, ενόψει της νέας θερινής σεζόν, οι εταιρείες Fast Ferries και Minoan Lines όπου συνδέεται ο Πειραιάς με τις Κυκλάδες και την
Κρήτη και αντίστροφα.

Ο κ. Βρούτσης έθεσε υπόψιν του κ. Υπουργού σχετική επιστολή (28.01.2023) του Συλλόγου Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Τουριστικών Καταλυμάτων Τήνου «Η ΞΕΝΙΑ», με την οποία εκφράζεται η διαμαρτυρία των μελών του για τη συμπερίληψη της νήσου Τήνου στα ανωτέρω νέα ακτοπλοϊκά δρομολόγια των δύο εταιρειών, καθώς η Τήνος αποτελεί ανερχόμενο τουριστικό προορισμό, με μεγάλη κίνηση, που αναμφίβολα είναι επωφελής τόσο για το νησί, όσο και για τις ίδιες τις εταιρείες.

Στην επιστολή του ο Σύλλογος, μεταξύ άλλων, καλεί τις εταιρείες να επανεξετάσουν το θέμα και να συμπεριλάβουν το νησί της Τήνου στα δρομολόγια τους, με 2 ή 3 προσεγγίσεις την εβδομάδα. Αίτημα που ο Σύλλογος θεωρεί δίκαιο, βάσιμο και εύλογο.

Με την κατάθεση του εν λόγω εγγράφου στη Βουλή, ο κ. Βρούτσης καλεί τον Υπουργό να εξετάσει το συγκεκριμένο αίτημα που αφορά τη νήσο Τήνο, ένα νησί που τουριστικά αναπτύσσεται ταχύτατα και να στηρίξει την απαραίτητη και αναγκαία ακτοπλοϊκή διασύνδεση του νησιού με τον Πειραιά και την Κρήτη.

Είμαστε μια οικογένεια – Διανομή τροφίμων στην Ιερά Νήσο Τήνο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ανακοινώνεται...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Εορτασμού Οσίας Φιλοθέης (ΠΙΙΕΤ)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και φιλεόρτων...

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Τήνο για μήνα του μέλιτος

Είτε αναζητάτε έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος, το τέλειο...

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Κατώτερων Κατηχητικών Σχολείων Τήνου στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –...