Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου
13.4 C
Tinos

Φίλιππος Φόρτωμας: «Να στελεχωθεί πλήρως το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων)»

Την ανάγκη πλήρους στελέχωσης του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων), ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με σχετική αναφορά, την οποία κατέθεσε σήμερα προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Λίνα Γ. Μενδώνη και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Ο κ. Φόρτωμας έθεσε υπόψη των κ.κ. Υπουργών την πρόσφατη επιστολή του Δημάρχου Αμοργού, κ. Ελευθέριου Καραΐσκου, στην οποία αναφέρεται ότι με το άρθρο 72 του Ν.5021/2023, που αφορά τη σύνθεση των Τοπικών Συμβουλίων Μνημείων, και το οποίο τροποποιεί το άρθρο 49 του Κώδικα Νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς (Ν. 4858/2021), προέκυψαν αλλαγές στο Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων). Συγκεκριμένα, με την αλλαγή στη σύνθεση του Συμβουλίου, απαιτείται να οριστούν, επιπροσθέτως σ’ αυτό, ένας αρχιτέκτονας, υπάλληλος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ο αναπληρωτής του, κάτι το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί, με αποτέλεσμα να υπάρχουν σημαντικές καθυστερήσεις στην διεκπεραίωση θεμάτων των Δήμων και των πολιτών και να σωρεύονται υποθέσεις.

Στην αναφορά του ο Βουλευτής Κυκλάδων, τόνισε ότι απαιτούνται άμεσες ενέργειες των αρμόδιων Υπουργών, προκειμένου να οριστούν οι προαναφερόμενοι υπάλληλοι, και να επανεκκινήσει η λειτουργία του Τοπικού Συμβουλίου Μνημείων Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδων), το οποίο δεν έχει συγκληθεί από 16/02/2023 λόγω ελλιπούς στελέχωσης.

Δείτε το πλήρες κείμενο της αναφοράς του Βουλευτή:

Τήνος – Χριστουγενιάτικα κάλαντα στον βουλευτή Κυκλάδων Φίλιππο Φόρτωμα

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα άκουσε ο βουλευτής Κυκλάδων Φίλιππος Φόρτωμας...

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Δένδια, συναντήθηκε χθες...

Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κυκλάδων για το Δώρο Χριστουγέννων

“Το Δώρο Χριστουγέννων είναι κατάκτηση και δικαίωμά μας! Δεν...

Κατάθεση Δελτίου Απογραφής στρατευσίμων κλάσης 2027 (γεννημένοι το έτος 2006 στους Νομούς Κυκλάδων)

Σας γνωρίζουμε ότι οι στρατεύσιμοι της κλάσης 2027 (γεννημένοι το...