Σάββατο 22 Ιουνίου
26.6 C
Tinos

Φίλιππος Φόρτωμας: «Ενισχύονται τα αθλητικά σωματεία στα νησιά»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, να συμπεριλάβει προτάσεις των αθλητικών σωματείων των νησιών των Κυκλάδων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου, που πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Φόρτωμας, σε παλαιότερη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υφυπουργό, του είχε τονίσει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των νησιωτικών αθλητικών σωματείων, ειδικά στα μικρότερα νησιά, που είναι εντονότερα τα προβλήματα. Ο κ. Υφυπουργός είχε δεσμευτεί για μια νομοθετική ρύθμιση, που θα αντιμετωπίσει τα ανωτέρω ζητήματα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Μόνιμης Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών, στην οποία είναι μέλος ο κ. Φόρτωμας, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, έχουν ενσωματωθεί ρυθμίσεις που αφορούν τα αθλητικά σωματεία των νησιωτικών περιοχών με λιγότερους από 25.000 κατοίκους, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη βαρύτητα στη νησιωτικότητα και στη δίκαιη και ίση μεταχείριση των νησιωτών με τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε ρυθμίσεις για τα ναυταθλητικά σωματεία και τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεών τους, ενώ τόνισε ότι θα έρθουν ρυθμίσεις για τις πλωτές κολυμβητικές δεξαμενές, τη διαδικασία αδειοδότησής τους και τον καθορισμό των προδιαγραφών λειτουργίας τους.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Λευτέρη Αυγενάκη, που εισάκουσε τα αιτήματα που του είχα μεταφέρει και απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών και τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έρθουν, θα δώσουν αισιοδοξία στους Κυκλαδίτες αθλητές και θα συμβάλλουν στην ισάξια αντιμετώπισή τους και στν δημιουργία ευκαιριών για την ανέλιξη των αθλητικών σωματείων των νησιών μας».

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Φαλατάδου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΦΑΛΑΤΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Γύρλας Τήνου

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΕΡΟ ΙΔΡΥΜΑΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΓΥΡΛΑΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των...

Ο Πύργος της Τήνου τίμησε τον ευπατρίδη Ιωάννη Ρήγο-Πανορμίτη

Στο ναό του Αγίου Δημητρίου Πύργου Τήνου, ιερούργησε σήμερα...

H Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου στην Τήνο

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου -Τήνου κ....