Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου
12.4 C
Tinos

Φίλιππος Φόρτωμας: «Ενισχύονται τα αθλητικά σωματεία στα νησιά»

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Φίλιππος Φόρτωμας, για την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, να συμπεριλάβει προτάσεις των αθλητικών σωματείων των νησιών των Κυκλάδων στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου, που πρόκειται να ψηφιστεί το επόμενο διάστημα.

Ο κ. Φόρτωμας, σε παλαιότερη συνάντηση εργασίας που είχε με τον Υφυπουργό, του είχε τονίσει την αναγκαιότητα ενίσχυσης των νησιωτικών αθλητικών σωματείων, ειδικά στα μικρότερα νησιά, που είναι εντονότερα τα προβλήματα. Ο κ. Υφυπουργός είχε δεσμευτεί για μια νομοθετική ρύθμιση, που θα αντιμετωπίσει τα ανωτέρω ζητήματα.

Στην τελευταία συνεδρίαση της Μόνιμης Υποεπιτροπής Ορεινών και Νησιωτικών Περιοχών, στην οποία είναι μέλος ο κ. Φόρτωμας, ο κ. Αυγενάκης ανακοίνωσε ότι στο επικείμενο νομοσχέδιο, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της διαβούλευσης, έχουν ενσωματωθεί ρυθμίσεις που αφορούν τα αθλητικά σωματεία των νησιωτικών περιοχών με λιγότερους από 25.000 κατοίκους, δίνοντας έτσι ιδιαίτερη βαρύτητα στη νησιωτικότητα και στη δίκαιη και ίση μεταχείριση των νησιωτών με τους κατοίκους της ηπειρωτικής χώρας.

Ο κ. Υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης σε ρυθμίσεις για τα ναυταθλητικά σωματεία και τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεών τους, ενώ τόνισε ότι θα έρθουν ρυθμίσεις για τις πλωτές κολυμβητικές δεξαμενές, τη διαδικασία αδειοδότησής τους και τον καθορισμό των προδιαγραφών λειτουργίας τους.

Σε συνέχεια των ανακοινώσεων του Υφυπουργού Αθλητισμού, ο κ. Φόρτωμας δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τον Λευτέρη Αυγενάκη, που εισάκουσε τα αιτήματα που του είχα μεταφέρει και απέδειξε ότι αντιλαμβάνεται τις ιδιαιτερότητες των νησιωτικών περιοχών και τις ανάγκες των αθλητικών σωματείων που δραστηριοποιούνται σε αυτές. Οι νομοθετικές ρυθμίσεις που θα έρθουν, θα δώσουν αισιοδοξία στους Κυκλαδίτες αθλητές και θα συμβάλλουν στην ισάξια αντιμετώπισή τους και στν δημιουργία ευκαιριών για την ανέλιξη των αθλητικών σωματείων των νησιών μας».

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Εορτασμού Οσίας Φιλοθέης (ΠΙΙΕΤ)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και φιλεόρτων...

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Τήνο για μήνα του μέλιτος

Είτε αναζητάτε έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος, το τέλειο...

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Κατώτερων Κατηχητικών Σχολείων Τήνου στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –...

Tinos Talks : Επεισόδιο #35

Καλωσορίζουμε στο σημερινό επεισόδιο του podcast μας τον Φίλιππο...