Πέμπτη 18 Απριλίου
18.4 C
Tinos

Φίλιππος Φόρτωμας: «Άμεση συγκρότηση Συμβουλίου Ιδιοκτησιών και Επιτροπών Αντιρρήσεων»

Την ανάγκη άμεσης συγκρότησης του Συμβουλίου Ιδιοκτησίας, αλλά και λειτουργίας της Επιτροπής Εξέτασης Αντιρρήσεων κατά των δασικών χαρτών ανέδειξε ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Φίλιππος Φόρτωμας, με ερώτηση που κατέθεσε σήμερα προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κωνσταντίνο Σκρέκα.

Στην ερώτησή του ο κ. Φόρτωμας ανέφερε ότι, ενώ έχει θεσπιστεί η σύσταση και λειτουργία κατά τόπους Συμβουλίων Ιδιοκτησίας, τα οποία θα είναι αρμόδια να αποφαίνονται εάν οι δασικές εκτάσεις είναι ιδιωτικές ή δημόσιες, μέχρι στιγμής το Συμβούλιο Ιδιοκτησίας με έδρα τη Σύρο δεν έχει λειτουργήσει ακόμα, όπως και οι Επιτροπές Εξέτασης Αντιρρήσεων των αναρτημένων αναμορφωμένων δασικών χαρτών. Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης, είναι η αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας των νησιωτών, οι οποίοι αγωνιούν για την τύχη των ιδιοκτησιών τους.

Ο Βουλευτής Κυκλάδων απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό, ζητώντας ενημέρωση σχετικά με τις ενέργειες στις οποίες προτίθεται να προβεί, ώστε να συγκροτηθεί άμεσα σε σώμα το Συμβούλιο Ιδιοκτησίας που θα εδρεύει στη Σύρο, αλλά και να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες της η Επιτροπή Εξέτασης Αντιρρήσεων με έδρα τη Σύρο, ενώ ζητήθηκε ενημέρωση και για τις αντιρρήσεις που αφορούν εκτάσεις σε Νάξο, Πάρο, Ίο, Άνδρο, Τήνο, Κέα, Κύθνο και Σέριφο, την εξέταση των οποίων δεν έχει αποφασιστεί ακόμα ποια Επιτροπή θα τις αναλάβει.

Μήνυμα Φίλιππου Φόρτωμα για την 25η Μαρτίου

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΦΟΡΤΩΜΑΣ Πρόεδρος Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς Βουλευτής Κυκλάδων...

Συνάντηση Φίλιππου Φόρτωμα με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη

Με τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, συναντήθηκε σήμερα ο...

Κοινή ερώτηση βουλευτών της ΝΔ για τη λειψυδρία στις νησιωτικές περιοχές – Φίλιππος Φόρτωμας

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου Φόρτωμα κατατέθηκε στη Βουλή κοινή...

Tinos Talks : Επεισόδιο #35

Καλωσορίζουμε στο σημερινό επεισόδιο του podcast μας τον Φίλιππο...