Κυριακή 26 Μαΐου
21.1 C
Tinos

Ferryhopper: Ποια νησιά είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το Πάσχα;

Οι τάσεις διαμορφώνονται σε σχέση με τις επιλογές των Ελλήνων και Ευρωπαίων ταξιδιωτών στα νησιά της Ελλάδας για την περίοδο του Πάσχα 2024.

Σύμφωνα με τα στοιχεία επιβατικής κίνησης πλοίων για κρατήσεις μέσω του Ferryhopper, οι παρακάτω τάσεις διαμορφώνονται σε σχέση με τις επιλογές των Ελλήνων και Ευρωπαίων ταξιδιωτών στα νησιά της Ελλάδας για την περίοδο του Πάσχα 2024.

Στοιχεία επιβατικής κίνησης για το ελληνικό κοινό

Τα 10 πιο δημοφιλή νησιά για το ελληνικό κοινό την περίοδο του Πάσχα 2024 ήταν τα εξής: 1. Αίγινα, 2. Κέρκυρα, 3. Πάρος, 4. Τήνος, 5. Σύρος, 6. Μύκονος, 7. Τζια, 8. Άνδρος, 9. Κρήτη, 10. Νάξος.

Παράλληλα, παρατηρήθηκε μεγάλη αύξηση όχι μόνο σε περιοχές δημοφιλείς παραδοσιακά εντός και εκτός σεζόν, αλλά και σε συμπλέγματα όπως οι Σποράδες που είχαν σχεδόν διπλάσια κίνηση φέτος. Για την ακρίβεια, οι παρακάτω νησιωτικές περιοχές σημείωσαν τη μεγαλύτερη αύξηση δημοφιλίας σε σχέση με το Πάσχα του 2023: 1. Σποράδες +193%, 2. Κυκλάδες +107%, 3. Δωδεκάνησα +96%, 4. Βόρειο Αιγαίο +95%.

Πιο συγκεκριμένα, οι Έλληνες ταξιδιώτες έδειξαν να προτιμουν νησιά όπως η Πάρος, η Μύκονος, η Τζια και η Τήνος που κατέγραψαν φέτος διπλάσια νούμερα σε εισιτήρια πλοίων σε σχέση με την εορταστική περίοδο του 2023. Σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η Σαντορίνη δεν είναι στο τοπ 10 των επιλογών των Ελλήνων, παρατηρείται μια τάση αποκέντρωσης και επιλογής νέων εναλλακτικών προορισμών. 

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης πως η ημέρα με την υψηλότερη κίνηση ήταν η αργία της Τρίτης 7/5 όταν επέστρεψαν οι ταξιδιώτες από τα νησιά, που δείχνει πως οι περισσότεροι δεν έμειναν για πολλές μέρες στον προορισμό που επισκέφθηκαν.

Όσο για τις προτιμήσεις μετακίνησης των Ελλήνων, 15% ταξίδεψαν με το όχημά τους στα νησιά το Πάσχα, ενώ 2% ταξίδεψαν με το κατοικίδιό τους κλείνοντας pet ticket στο Ferryhopper.

*Για το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος 2024, τα νησιά με τη μεγαλύτερη τάση δημοφιλίας στο ελληνικό κοινό φαίνονται να είναι τα εξής: 1. Κύθνος, 2. Τήνος, 3. Πάρος, 4. Σύρος, 5. Σέριφος.

Στοιχεία επιβατικής κίνησης για το ευρωπαϊκό κοινό

Όσο για τους Ευρωπαίους ταξιδιώτες, το τοπ 5 των νησιών για το Πάσχα 2024 διαμορφώθηκε ως εξής: 1. Μύκονος, 2. Αίγινα, 3. Πάρος, 4. Ύδρα, 5. Σαντορίνη με το Αγκίστρι, τη Σίφνο, τη Νάξο και την Κρήτη να σημειώνουν τη μεγαλύτερη αύξηση δημοφιλίας σε σχέση με το 2023.

Πηγή: https://startupper.gr/news/130098/ferryhopper-poia-nisia-eichan-ti-megalyteri-episkepsimotita-to-pascha

Πρόγραμμα Αναστάσεως στη Μεγαλόχαρη Τήνου

ΜΕΓΑ ΣΑΒΒΑΤΟΝ 4 Μαΐου Ἀκολουθία τοῦ Ἑσπερινοῦ τῆς Kυριακῆς τοῦ...

Καθολική Αρχιεπισκοπή – Πρόγραμμα για Μεγάλο Σάββατο & Κυριακή του Πάσχα στην Τήνο

ΜΕΓΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 8:00 π.μ. Στενή Ακολουθία των Αναγνωσμάτων και των...

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Τήνο για την Ακολουθία του Επιταφίου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου...

Πρόγραμμα Μεγάλης Παρασκευής στη Μεγαλόχαρη Τήνου

ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 Μαΐου Ἀκολουθία τῶν Mεγάλων καί Bασιλικῶν Ὡρῶνκαί...