Σάββατο 27 Ιουλίου
28.8 C
Tinos

Επιλογή Ευθύνης – Το πρόγραμμα μας για την Τήνο που ονειρευόμαστε ! Το σχέδιο και οι δεσμεύσεις μας για την υγεία και την κοινωνική πολιτική! [video]

Πυξίδα της δημοτικής πορείας μας και οδηγός της καθημερινής δράσης μας, θα είναι το τρίπτυχο :

Διεκδικούμε τεκμηριωμένα από τους Εθνικούς πόρους, αύξηση των πόρων για το Δήμο μας.

Αξιοποιούμε ενεργειακά, τουριστικά και για κοινή ωφέλεια, την Δημοτική περιουσία και τις πλούσιες δυνατότητες της περιοχής και μεγάλα έργα.

Δημιουργούμε τον νέο Δήμο της Τήνου που θα νοιάζεται ισότιμα για όλους τους δημότες και προπαντός για τα νέα παιδιά του.

Αυτές είναι οι κύριες πολιτικές γραμμές, που θα ακολουθήσουμε μαζί με τις εξειδικευμένες πολιτικές, που περιγράφουμε παρακάτω στο πρόγραμμά μας, σε συνδυασμό με την κοινωνική αλληλεγγύη, που θεωρούμε ότι στη σκληρή εποχή μας, πρέπει να επιδεικνύει ο Δήμος, με προγραμματική συνέπεια και συνέχεια, προς τους αδύναμους δημότες (άνεργους, πολύτεκνους, ΑΜΕΑ, μοναχικούς, μονογονεϊκές οικογένειες, μέση ηλικία, κλπ.).

Θέλουμε να αναδείξουμε τα πλεονεκτήματα που έχει η Τήνος .Θέλουμε σε συνεργασία με εσάς, να αναπτύξουμε και αξιοποιήσουμε κάθε συγκριτικό μας πλεονέκτημα. Θέλουμε να δώσουμε στον πολίτη την αξία που του αξίζει, ίση αντιμετώπιση των δημοτών σε όλο τον δήμο. Αυτός είναι ο στόχος μας, δεν επιθυμούμε και δεν θα επιτρέψουμε περιοχές δυο ταχυτήτων, δεν θα επιτρέψουμε πολίτες δυο κατηγοριών.

Όλα τα παραπάνω, δημιουργούν την υποχρέωση προσήλωσης σε ένα πρόγραμμα, που θα στηρίζεται σε απλές και καθαρές αρχές, με δίκαιη και ισότιμη εφαρμογή για όλους κι όχι σε κούφιες μεγαλοστομίες, που ευνοούν τους ημέτερους, αδικούν τους αδύναμους, μεγαλοστομίες που αναγγέλλουν έργα, που δεν θα γίνουν ποτέ, λόγω έλλειψης χρημάτων και ικανότητας.

Εξειδικεύοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις μας ο συνδυασμός “Επιλογή Ευθύνης” από σήμερα παρουσιάζει με υπευθυνότητα το πρόγραμμα του . Σήμερα παρουσιάζουμε στους πολίτες το πρόγραμμα μας και το τι σχεδιάσουμε στον τομέα της υγείας – κοινωνικής πολιτικής!

πιο συγκεκριμένα:

Προγραμματίζουμε….

👉 την διασφάλιση για όλους του κατοίκους της Τήνου, κάθε επείγουσας αεροδιακομιδής ασθενούς ή τραυματία, συμπληρωματικά προς το δημόσιο σύστημα υγείας.

👉 την επαναλειτουργία και εκσυγχρονισμό του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων (ΚΑΠΗ), ως αποτίμηση σεβασμού στην τρίτη ηλικία.

👉 την βελτίωση υποδομών λειτουργίας των Περιφερειακών Ιατρείων στους οικισμούς της ενδοχώρας της Τήνου.

👉 την προσπάθεια αναβάθμισης του Κέντρου Υγείας Τήνου σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου καθώς και την πλήρη συντήρηση και οργάνωση των υφιστάμενων κτηριακών εγκαταστάσεών του.

👉 την παροχή κινήτρων καθώς και την παροχή στέγασης στο ιατρικό προσωπικό του νησιού, με σκοπό την πλήρη στελέχωση των θέσεων εργασίας στον τομέα της Υγείας, εκμεταλλευόμενοι τον νόμο 4483/2017.

👉 τη στήριξη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων του νησιού μας (τρίτεκνοι, πολύτεκνοι, ΑμΕΑ) με την εφαρμογή ειδικών τιμολογίων στις δημοτικές παροχές.

👉 τη στήριξη του έργου του Συλλόγου Φίλων Κέντρου Υγείας “Νικόλαος Κόγκος”.

👉 τη στήριξη της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Τήνου “Νικόλαος Κορνάρος’’.

👉 τη στήριξη των υπηρεσιών που προσφέρει το “Βοήθεια στο σπίτι”, “Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών” και “Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων”.

👉 τη δημιουργία προγράμματος «Φιλοξενία στην Τήνο», προκειμένου να φιλοξενείται ιατρικό προσωπικό, με άμεση συνεργασία με τον Σύλλογο Ν. Κόγκος και με αξιοποίηση του δημοτικού ακινήτου «ΘΕΟΞΕΝΙΑ».

👉 την δημιουργία προγράμματος «Σπίτι Τηνιακού στην Αθήνα», προκειμένου να φιλοξενεί Τηνίους, για έκτακτες ανάγκες, σε ακίνητα του Δήμου και των Κληροδοτημάτων του.

👉 την δημιουργία γραφείου εντός του Δήμου, για την άμεση εξυπηρέτηση των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ).

👉 την προσαρμογή τόσο της πόλης όσο και των οικισμών του νησιού μας στις ανάγκες και τα δικαιώματα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ)

Στην επομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τον Τουρισμό ο Γιάννης Εξιλζές [Βίντεο]

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» την στιγμή που...

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Τήνο

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες την 10/07/2024, Στελέχη του...

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη θάλασσα, στο ACTION24

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη...

Αφιέρωμα στους «φυσικούς θησαυρούς της Τήνου και της Σύρου» από το γαλλικό περιοδικό Désirs de Voyages

Εκτενές αφιέρωμα σε 13 νησιά των Κυκλάδων φιλοξενεί το δημοφιλέστερο περιοδικό στη Γαλλία...