Σάββατο 22 Ιουνίου
26.6 C
Tinos

Επιλογή Ευθύνης – Το ΚΗΦΗ Δήμου Τήνου σε καταστολή!

Το ζήτημα της προστασίας της τρίτης ηλικίας έχει ιδιαίτερη σημασία αλλά παρόλα αυτά, μέχρι και σήμερα δεν έτυχε της δέουσας προσοχής από τον Δήμο Τήνου. Η φροντίδα της απερχόμενης δημοτικής αρχής για τους ηλικιωμένους εξαντλείται μονο σε ανακοίνωση με αφορμή την παγκόσμια ημέρα που ήταν η προχθεσινή. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αδιαφορίας είναι το ΚΗΦΗ Τήνου που για χρόνια τώρα παραμένει υποστελεχωμένο από προσωπικό και ταυτόχρονα πλέον διαθέτει επικίνδυνες κτιριακές υποδομές.

Απο τα τέλη του 2015 υπολειτουργεί χωρίς τον απαραιτητο για την εύρυθμη λειτουργία της δομής νοσηλευτή/τρια (θέση ευθύνης για την δομή)
Μια και μόνο φορά η θέση προκηρύχθηκε το 2019! Η θέση φυσικα έμεινε κενή.. και έκτοτε έως σήμερα δεν έχει επαναληφθεί ο διαγωνισμός . Κανένας δεν πίεσε από τότε και κάνεις φυσικά από την δημοτική αρχή δεν νοιαστηκε ουσιαστικά να καλύψει αυτό το σημαντικό κενό.

Στη θητεία που αφήνει πίσω η δημοτική αρχή Σιώτου οι κτιριακές υποδομές ρημαζουν και βρίσκονται υπό διάλυση. Τα κουφώματα στηρίζονται με πέτρες και το στέγαστρο υποδοχής έχει αφαιρεθεί πριν 2 έτη και ακόμα δεν έχει τοποθετηθεί νέο!

Το Όχημα που θα εξυπηρετούσε τους ηλικιωμενους βρίσκεται μόνιμα σε “διακοπές”! Το εν λογω οχημα όταν δεν βρίσκεται στο συνεργείο για συντήρηση ή επισκευή αναζητείτε υπεύθυνος να υπογράψει την ευθύνη κυκλοφορίας του καθώς είναι ιδιοκτησία του Δήμου Τήνου για
συγκεκριμένη χρήση και όχι για την εξυπηρέτηση του ΚΗΦΗ.

Την ίδια στιγμή οι μόνιμοι υπάλληλοι του κέντρου με μεγαλη διάθεση προσφοράς αγωνιούν για την πορεια του ΚΗΦΗ και αναφέρουν ότι εδώ και πολλά έτη ζητούν την μετεγκατάσταση τους σε αστικό περιβάλλον (εντός κάποιου οικισμού ή χωριού) καθώς η απομακρυσμένη θέση του το
κάνει δυσπρόσιτο για τους νέους ενδιαφερόμενους….κάτι που ποτέ δεν αγκαλιάστηκε από την δημοτική αρχή όπως και κανένα άλλο αιτημα φυσικά.

Στα πλαίσια λοιπόν της Κοινωνικής Πολιτικής ενός Δήμου η ηλικιακή αυτή κατηγορία δεν μπορεί να μην καταλαμβάνει τον χώρο που δικαιούται και της αναλογεί, με ισότιμη αντιμετώπιση, με σεβασμό και αναγνώριση, σε κάθε ηλικιωμένο δημότη.

Είναι επιτακτική ανάγκη εδώ και τώρα να στελεχωθεί το ΚΗΦΗ με νοσηλευτή και να διορθωθούν οι κτιριακές ζημιές που έχει υποστεί το κτίριο.
Επιβάλλεται η δημοτική αρχή Σιώτου να συνειδητοποιήσει ότι τα άτομα της τρίτης ηλικίας θα πρέπει να χαίρονται τη ζωή και να αντιμετωπίζονται από τον Δήμο μας με στοιχειώδη σεβασμό, αγάπη και συμπάθεια.