Σάββατο 27 Ιουλίου
26.7 C
Tinos

Επιλογή Ευθύνης – Η Διοίκηση του Δήμου έχει συνέχεια

Ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την καθημερινή λειτουργία των τοπικών κοινωνιών όπου απευθύνεται, καλύπτοντας παράλληλα κάθε προγραμματισμένη ή έκτακτη ανάγκη.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές, (με εξαίρεση τις δύο προτελευταίες αναμετρήσεις, του 2014 και του 2019), πραγματοποιούνται συνήθως το φθινόπωρο, ενώ η ανάληψη καθηκόντων των νέων Δημοτικών αρχών γίνεται με το Νέο Έτος.

Σε ένα Δήμο που επανεκλέγεται ο εν ενεργεία Δήμαρχος εκ των πραγμάτων υπάρχει απρόσκοπτη συνέχεια. Όμως σε περίπτωση μη επανεκλογής, δεν σημαίνει πως η συνέχεια αυτή θα πρέπει να διαταραχθεί σε βάρος της εύρυθμης λειτουργίας του θεσμού.

Και για να μιλήσουμε για το «σπίτι» μας- το Δήμο Τήνου- θεωρούμε πως οφείλει η απερχόμενη Δημοτική Αρχή, να καταρτίσει πριν το τέλος του έτους τον Προϋπολογισμό του 2024. Όλα τα στοιχεία μπορούν να αντληθούν άμεσα από τις υπηρεσίες του Δήμου, ενώ η νομοθεσία δίνει τη δυνατότητα αναμορφώσεων του Προϋπολογισμού, εάν και εφόσον ως νέα Δημοτική Αρχή κρίνουμε ότι αυτό θα πρέπει να γίνει.

Στα σοβαρά προβλήματα που μπορεί να προκληθούν σε περίπτωση που δεν υπάρξει κατάρτιση και έγκριση Προϋπολογισμού, είναι πιθανή εμπλοκή στη μισθοδοσία των υπαλλήλων αλλά και των προγραμμάτων που λειτουργούν σήμερα μέσω της ΚΕΠΥΔΗΤ η οποία βάση της νέας νομοθεσίας καταργείται.

Δεν πρέπει παράλληλα να ξεχνάμε ότι η Τήνος είναι ένας σημαντικός προορισμός για Έλληνες και ξένους επισκέπτες και θα πρέπει να προετοιμαστούμε για τη νέα τουριστική περίοδο σε όλους τους τομείς. Πως όμως θα γίνει αυτό αν ο Δήμος δεν έχει το σημαντικότερο «εργαλείο» όπως είναι ο Προϋπολογισμός;

Αν αναγκαστεί η νέα Δημοτική Αρχή να συντάξει τον Προϋπολογισμό, είναι αυτονόητο πως η καθυστέρηση θα είναι μεγάλη και ουσιαστικά τους πρώτους μήνες ο Δήμος Τήνου θα υπολειτουργεί.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, ο απερχόμενος Δήμαρχος και συνδυασμός του, διεμήνυαν συνεχώς τα ευγενικά αισθήματα αγάπης που τρέφουν για τον τόπο μας. Τώρα όμως, θα πρέπει να αποδείξουν έμπρακτα στον Τηνιακό Λαό ότι τα όσα υποστήριζαν πριν λίγους μήνες, έχουν βάση αλήθειας και δεν χρησιμοποιήθηκαν μόνο για να εξυπηρετήσουν προεκλογικές ανάγκες .

Καλούμε την απερχόμενη Δημοτική Αρχή να συνεργαστούμε για την από κοινού σύνταξη του Προϋπολογισμού. Είναι μια πολιτική πράξη ευθύνης, ειλικρίνειας και σοβαρότητας στην διαχείριση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Δείτε Live τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

https://www.youtube.com/live/1p1B0bUrgkM?feature=shared ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ                                                       Αριθμός Συνεδρίασης: 14/2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                     Αριθ....

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στη Χώρα της Τήνου

11/07/2024 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της ζημιάς...

Ο Δήμος Τήνου αποχαιρετά τον Βασίλη Σελέντη

Η τοπική μας κοινωνία θρηνεί την απώλεια ενός αγαπητού...