Σάββατο 27 Ιουλίου
26 C
Tinos

Επιλογή Ευθύνης : “Αυτό είναι το σχέδιο μας για ένα καθαρό νησί με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα”

Σχετικά με το πρόγραμμα και τους στόχους του συνδυασμού μας δίνεται μεγάλη έμφαση στον τομέα της καθαριότητας .  Υπό την εποπτεία του δημάρχου, τα προβλήματα της καθημερινότητας θα αντιμετωπίζονται άμεσα, με τρόπο αποτελεσματικό, χωρίς περιττή γραφειοκρατία! Το ζήτημα της καθαριότητας για εμάς  βρίσκεται πρώτο στη λίστα με τα προβλήματα του νησιού και φέρει την υπογραφή του κ. Σιώτου  και της έλλειψη σχεδίου

στην  διοίκηση του. Η καθαριότητα δεν είναι πρόβλημα που

αντιμετωπίζεται εύκολα.

Αντίθετα, απαιτείται ένα οργανωμένο σχέδιο, συνεχή επιμελητεία και σωστή αξιολόγηση των εργαζομένων πέρα από κομματικές ή άλλες προτιμήσεις.. Οι τρόποι συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων και γενικά η καθαριότητα και η ανακύκλωση στις περιοχές μας, θα σχεδιαστούν από την αρχή, από μηδενική βάση, ώστε με σύγχρονους τρόπους και με φιλοσοφία μας το ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, να έχουμε και να διατηρούμε καθαρές τις περιοχές μας.

Πιο συγκεκριμένα

Προγραμματίζουμε….

👉 την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων, με μείωση του όγκου τους στην πηγή και αξιοποίηση του ολοκληρωμένου συστήματος ανακύκλωσης,

με διαχωρισμό υλικών (οικιακά, επαγγελματικά κ.λπ.).

👉 την κατασκευή του ΧΥΤΥ, σε συνεργασία με τον ΦΟΣΔΑ, την επεξεργασία απορριμμάτων με σκοπό την παραγωγή ενέργειας, χρησιμοποιώντας κάθε δυνατό χρηματοδοτικό εργαλείο και επίλυση προβλημάτων λειτουργίας άλλων απαραίτητων μονάδων για την εξυπηρέτηση των ενεργειακών αναγκών του νησιού.

👉 τον επανασχεδιασμό και την οργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου και την μετατροπή της σε Υπηρεσία Διαχείρισης Απορριμμάτων και τον επαναπροσδιορισμό του όρου «Καθαριότητα».

👉 την αξιοποίηση και εφαρμογή προγραμμάτων και μελετών διαχείρισης απορριμμάτων, που έχουν ήδη δρομολογηθεί από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

👉 την εφαρμογή διαλογής στην πηγή των οικιακών απορριμμάτων σε 5 ρεύματα, σύμφωνα με το παράδειγμα της ΚΟΙΝΣΕΠ, με στόχο την δυναμική μείωση του όγκου των οικιακών απορριμμάτων για όλο το νησί της Τήνου.

👉 την επέκταση της μορφής των αναδυόμενων κάδων σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, με σκοπό την διασφάλιση της πλέον βέλτιστης εικόνας για την πόλη.

👉 το σχεδιασμό και επανατοποθέτηση απορριμματοδεκτών κάδων σε κομβικά και υπήνεμα σημεία της πόλης, με στόχο την εξυπηρέτηση των κατοίκων σε σχέση με την κατοικία τους.

👉 την ενεργοποίηση συνεργασίας του Δήμου και του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τήνου, με σκοπό την λειτουργία της φυσικής διαδικασίας κομποστοποίησης, που μειώνει τα απορρίμματα και δημιουργεί παράλληλα πλούσιο οργανικό φυσικό μίγμα.

👉 την δημιουργία σταθμών ανακύκλωσης όλων των ρευμάτων, για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της νήσου Τήνου, αλλά και την ενεργή συμμετοχή των στον όλο σχεδιασμό διαχείρισης των απορριμμάτων και πρώτιστα στην ανακύκλωση.

👉 τη στελέχωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας – Διαχείρισης απορριμμάτων του Δήμου.

👉 τη συνεργασία με αδειοδοτημένο σύστημα διαχείρισης αποβλήτων για τη διαχείριση και διάθεση των αδρανών υλικών από μικροεπισκευές.

👉 την άμεση υλοποίηση του προγράμματος LIFE IP από το Πράσινο Ταμείο, για την χρηματοδότηση μηχανολογικού εξοπλισμού ανακύκλωσης. ♻️

👉 τον υδροχρωματισμό και το σχολαστικό καθαρισμό ενός εκάστου οικισμού του Δήμου μας, με προτεραιότητα στην διάρκεια της θερινής περιόδου, ώστε τα χωριά μας να διατηρούν την παραδοσιακή νησιώτικη ταυτότητά τους.

#ekloges2023 #krontiras #kathariotita

Δείτε Live τη Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου

https://www.youtube.com/live/1p1B0bUrgkM?feature=shared ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ                                                       Αριθμός Συνεδρίασης: 14/2024 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ                                     Αριθ....

Προγραμματισμένη διακοπή ύδρευσης στη Χώρα της Τήνου

11/07/2024 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Σας γνωρίζουμε ότι λόγω της ζημιάς...

Ο Δήμος Τήνου αποχαιρετά τον Βασίλη Σελέντη

Η τοπική μας κοινωνία θρηνεί την απώλεια ενός αγαπητού...