Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου
12.4 C
Tinos

Έπαρχος Τήνου: Ένα ακόμη ελπιδοφόρο συμβάν για τον τόπο μας που πρέπει να μας κάνει περήφανους όλους τους Τηνιακούς

Με ανακοίνωση της η έπαρχος Τήνου, Νατάσα Δεληγιάννη Άσπρου αναφέρει:

Στη σημερινή Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, που περιλάμβανε ένα και μοναδικό θέμα, αποφασίστηκε η υπογραφή της Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, του Δήμου Τήνου, της Σχολής Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου Τήνου, για το έργο

“Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου – Συντήρηση και εκθεσιακή αναβάθμιση Μουσείου Γιαννούλη Χαλεπά” συνολικού προυπολογισμού 10.314.720,11 ευρώ.

Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού χρηματοδοτεί εξ ολοκλήρου το έργο στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο “Ο πολιτισμός ως κινητήριος μοχλός ανάπτυξης” με κωδικό 16293 του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Το έργο θα υλοποιηθεί με 11 υποέργα.

Η υπογραφή και αυτής της Προγραμματικής Σύμβασης αποδεικνύει την άψογη συνεργασία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού και με την ίδια την Υπουργό κ. Μενδώνη, που συστηματικά υλοποιεί όλα όσα δεσμεύτηκε να κάνει, κατά την επίσκεψή της στην Τήνο.

Φυσικά αξίζουν

συγχαρητήρια τόσο στην κ. Υπουργό, όσο και στη Γενική Γραμματέα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υπουργείου κ. Ελένη Δουνδουλάκη και στον Διευθυντή της Σχολής Καλών Τεχνών κ.Λεωνίδα Χαλεπά, για την συνεχή και άοκνη ενασχόληση με το θέμα.

Ένα ακόμη ελπιδοφόρο συμβάν για τον τόπο μας που πρέπει να μας κάνει περήφανους όλους τους Τηνιακούς.

Μετά την εγγραφή της Τηνιακής μαρμαροτεχνίας στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO, έρχεται τώρα και το έργο αυτό να συνδράμει και να αναδείξει ακόμη περισσότερο το ιδιαίτερο πολιτιστικό προφίλ της Τήνου, τόπου με μακρά παράδοση στην τέχνη του μαρμάρου.

Εύχομαι από καρδιάς καλή επιτυχία στο εγχείρημα.!

Είμαστε μια οικογένεια – Διανομή τροφίμων στην Ιερά Νήσο Τήνο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ανακοινώνεται...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Εορτασμού Οσίας Φιλοθέης (ΠΙΙΕΤ)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και φιλεόρτων...

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Τήνο για μήνα του μέλιτος

Είτε αναζητάτε έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος, το τέλειο...

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Κατώτερων Κατηχητικών Σχολείων Τήνου στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –...