Πέμπτη 18 Απριλίου
18.4 C
Tinos

ΕΟΤ: Η Τήνος ένας γαμήλιος προορισμός

Τέσσερις ελληνικοί προορισμοί, Τήνος, Πάρος, Μήλος κι Ελαφόνησος, που δεν έχουν ταυτίσει το όνομά τους με το ρομάντζο, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, προωθούνται ως ανερχόμενοι γαμήλιοι προορισμοί.

Το κουαρτέτο των προορισμών παρουσίασε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο Λονδίνο, με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, να λέει: “Δεν θέλουμε να εστιάσουμε τόσο στην ποσότητα όσο στην ποιότητα… προσπαθούμε να διαφοροποιηθούμε”.

“Λάβετε υπόψη σας ότι με τα λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά οι άνθρωποι χρειάζεται να ταξιδέψουν λίγο περισσότερο, αλλά αυτό είναι που τα κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστά. Τα ζευγάρια που θα θελήσουν να κατευθυνθούν προς τα εδώ είναι ήδη ερωτευμένα με την Ελλάδα… και θέλουν να αγκαλιάσουν το διαφορετικό και το εξαιρετικά ξεχωριστό”, είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της Planet Weddings, Mathilde Robert.

Τήνος

Μιάμιση ώρα με το πλοίο από την Αθήνα και 20 λεπτά από τη Μύκονο, το κυκλαδονήσι της Τήνου, με περισσότερα από 45 χωριά που χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, έχει χαρακτηριστεί ως “ζωντανό μουσείο”. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τους περιστερώνες του, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συχνά ως φόντο για γαμήλιες φωτογραφίες, με τα σχήματά τους να αναπαράγονται σε κουτιά για μπομπονιέρες. Η άφιξη με αλιευτικό σκάφος είναι μία από τις άλλες γαμήλιες παραδόσεις που μπορούν να “δανειστούν” από την τοπική κουλτούρα για να κάνουν τη μεγάλη μέρα ακόμα πιο αξέχαστη.

Στην Τήνο, οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν ορθόδοξες ή καθολικές εκκλησίες για θρησκευτικές τελετές και νεοκλασικά κτίρια για πολιτικές ενώσεις, ενώ οι συμβολικοί γάμοι μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μια παραλία. Εκτός από τα ξενοδοχεία, οι χώροι υποδοχής περιλαμβάνουν ιδιωτικές βίλες (μεταξύ των οποίων η πρώην επισκοπική κατοικία Xinara House), αμπελώνες, πλατείες χωριών και ένα υπαίθριο θέατρο.

(Φωτογραφία: fotografos-tinos.gr)
Δείτε το προφίλ και των τεσσάρων προορισμών σύμφωνα με το ΕΟΤ

Άγριες αγκινάρες Τήνου: Κάτω απ’ τ’ αγκάθια κρύβεται ένας θησαυρός

Αναδημοσιεύση από : gastronomos.gr Με τις αγκαθωτές αγκινάρες του Φαβιανού...

Πανελλήνιο Σεμινάριο Εμψυχωτών Νεολαίας στην Τήνο

Τήνος 9-12 Μαΐου 2024 Δηλώσεις Συμμετοχής & Πληροφορίες στους Υπεύθυνους...

Τροποποίηση δρομολογίων για το Andros Queen

Σας ενημερώνουμε ότι το δρομολόγιο του Ε/-Ο/Γ ΑΝΔΡΟΣ ΚΟΥΙΝ...