Σάββατο 27 Ιουλίου
26.7 C
Tinos

ΕΟΤ: Η Τήνος ένας γαμήλιος προορισμός

Τέσσερις ελληνικοί προορισμοί, Τήνος, Πάρος, Μήλος κι Ελαφόνησος, που δεν έχουν ταυτίσει το όνομά τους με το ρομάντζο, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, προωθούνται ως ανερχόμενοι γαμήλιοι προορισμοί.

Το κουαρτέτο των προορισμών παρουσίασε ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού στο Λονδίνο, με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, να λέει: “Δεν θέλουμε να εστιάσουμε τόσο στην ποσότητα όσο στην ποιότητα… προσπαθούμε να διαφοροποιηθούμε”.

“Λάβετε υπόψη σας ότι με τα λιγότερο γνωστά ελληνικά νησιά οι άνθρωποι χρειάζεται να ταξιδέψουν λίγο περισσότερο, αλλά αυτό είναι που τα κάνει ιδιαίτερα ξεχωριστά. Τα ζευγάρια που θα θελήσουν να κατευθυνθούν προς τα εδώ είναι ήδη ερωτευμένα με την Ελλάδα… και θέλουν να αγκαλιάσουν το διαφορετικό και το εξαιρετικά ξεχωριστό”, είπε η διευθύνουσα σύμβουλος της Planet Weddings, Mathilde Robert.

Τήνος

Μιάμιση ώρα με το πλοίο από την Αθήνα και 20 λεπτά από τη Μύκονο, το κυκλαδονήσι της Τήνου, με περισσότερα από 45 χωριά που χαρακτηρίζονται από την ιδιαίτερη αρχιτεκτονική τους, έχει χαρακτηριστεί ως “ζωντανό μουσείο”. Είναι ιδιαίτερα γνωστό για τους περιστερώνες του, οι οποίοι χρησιμοποιούνται συχνά ως φόντο για γαμήλιες φωτογραφίες, με τα σχήματά τους να αναπαράγονται σε κουτιά για μπομπονιέρες. Η άφιξη με αλιευτικό σκάφος είναι μία από τις άλλες γαμήλιες παραδόσεις που μπορούν να “δανειστούν” από την τοπική κουλτούρα για να κάνουν τη μεγάλη μέρα ακόμα πιο αξέχαστη.

Στην Τήνο, οι καλεσμένοι μπορούν να επιλέξουν ορθόδοξες ή καθολικές εκκλησίες για θρησκευτικές τελετές και νεοκλασικά κτίρια για πολιτικές ενώσεις, ενώ οι συμβολικοί γάμοι μπορούν να πραγματοποιηθούν σε μια παραλία. Εκτός από τα ξενοδοχεία, οι χώροι υποδοχής περιλαμβάνουν ιδιωτικές βίλες (μεταξύ των οποίων η πρώην επισκοπική κατοικία Xinara House), αμπελώνες, πλατείες χωριών και ένα υπαίθριο θέατρο.

(Φωτογραφία: fotografos-tinos.gr)
Δείτε το προφίλ και των τεσσάρων προορισμών σύμφωνα με το ΕΟΤ

Μουσική εκδήλωση στο Βωλάξ Τήνου

Στο πλαίσιο της δεύτερης βραδιάς στο αμφιθέατρο του χωριού...

Αφαίρεση του βραβείου «Γαλάζια Σημαία» από την Ακτή Αγ. Φωκά

Εικοσιδύο (22) ακτές βραβευμένες από το Διεθνές Πρόγραμμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης,...

Νέες πινακίδες με QR Code στην περιοχή Κολυμπήθρα για Πληροφορίες Στάθμευσης

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την τοποθέτηση νέων πινακίδων με...

Σύλληψη ημεδαπού για παράβαση σε επιχείρηση στην Τήνο

Την 24-07-2024 το μεσημέρι συνελήφθη στην Τήνο, από αστυνομικούς...