Τρίτη 25 Ιουνίου
26.9 C
Tinos

Εορτή του Αγίου Δωροθέου στη Μεγαλόχαρη Τήνου (ΦΩΤΟ)

Με τη δέουσα λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη εορτάσθηκε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας της ιεράς νήσου Τήνου, η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Δωροθέου, Επισκόπου Τύρου, ημέρα κατά την οποία άγει τα σεπτά του ονοματήρια, ο Μητροπολίτης Σύρου-Τήνου κ. Δωρόθεος Β’.

Την παραμονή τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός με τη συμμετοχή των Πασιολ. Αρχιμανδριτών, όλων των Ιερέων, του Αρχιδιακόνου και των Διακόνων της Ιεράς Νήσου Τήνου, ενώ την κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Χερουβείμ Μεστούση εκ της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, του Πανοσιολ. Ιεροκύρηκος π. Ιακώβου Σέττα, ο οποίος εκήρυξε τον θείον λόγο, των Πανοσιολ. Αρχιμανδριτών, των ιερέων και διακόνων της Τήνου.

Συμμετείχαν, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Έπαρχος Τήνου κα Αναστασία Δεληγιάννη, ο Δήμαρχος Τήνου κ. Παναγιώτης Κροντηράς, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Νικόλαος Γκύζης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, εκκλησιαστικοί επίτροποι, διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτικοί, προϊστάμενοι υπηρεσιών, οι ιεροψάλτες, οι εργαζόμενοι στο Ιερό Ίδρυμα, πρόεδροι και μέλη συλλόγων και φορέων, διακονητές, και ευλαβείς Χριστιανοί.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ως είθισται στο ιερό ίδρυμα, Δοξολογία επί τη ονομαστική εορτή του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’, και εν συνεχεία ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός, ευχαρίστησε όλους τους συνεορταστές που έσπευσαν να τιμήσουν με την προσευχητική τους παρουσία την μνήμη του Αγίου Δωροθέου αλλά και τον Πνευματικό τους Πατέρα και Ποιμενάρχη.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Χατζηράδου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΧΑΤΖΗΡΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Σκλαβοχωρίου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΣΚΛΑΒΟΧΩΡΙΟΥ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Καρδιανής Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΚΑΡΔΙΑΝΗΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Φαλατάδου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΦΑΛΑΤΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...