Τρίτη 25 Ιουνίου
27.1 C
Tinos

Εορτή Της 3ης Εις Επίσκοπο Χειροτονία Του Αρχιεπισκόπου Μας

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΕΙΣ ΕΠΙΣΚΟΠΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ

ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ ΙΩΣΗΦ

ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΒΡΥΣΙΩΤΙΣΣΑΣ

Ευλογία για την τοπική μας εκκλησία αποδεικνύεται μέρα με την ημέρα η εγκατάσταση των αδελφών του τάγματος των «Δούλων του Κυρίου και της Παναγίας από το Ματαρά» στο Θεομητορικό προσκύνημα της Παναγίας Βρυσιώτισσας.

Το προσκύνημα πήρε νέα ζωή. Έκτοτε, καθ’όλη τη διάρκεια του χρόνου τελούνται πλήθος θείων Λειτουργιών κι άλλων τελετών, οι οποίες δίνουν την ευκαιρία στους ευλαβείς της Παναγίας μας να την επισκεφθούν και να την προσκυνήσουν μέσα στον ναό της. Έχει, λοιπόν, καθιερωθεί κάθε Πέμπτη να τελείται η απαγγελία του Αγίου Ροδαρίου και να ακολουθεί η θεία Λειτουργία.

 Ωστόσο, η περασμένη Πέμπτη, 23 Μαΐου 2024, συνέπεσε με την τρίτη επέτειο της Αρχιερατικής Χειροτονίας του Σεβασμιωτάτου π. Ιωσήφ.

 Έτσι, όσοι βρεθήκαμε στην Βρυσιώτισσα για να προσευχηθούμε στην Παναγία μας -μιας κι ο μήνας Μάϊος είναι αφιερωμένος σε εκείνη-, είχαμε την τύχη να την παρακαλέσουμε ιδιαίτερα για τον ποιμένα μας. Ο ίδιος ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την θεία Λειτουργία  προσφέροντάς την για όλο τον λαό της εκκλησίας που διακονεί.

Η έκπληξη του όμορφου αυτού μαγιάτικου απογεύματος, μέσα στην ανοιξιάτικη φύση του Βρυσιού και στην ηρεμία της θάλασσας του Αγίου Ρωμανού, ήταν η διοργάνωση μικρής, λιτής, χαρούμενης γιορτής στην παρακείμενη αίθουσα από τις αδελφές, ώστε να γιορτάσουμε ως πραγματικά αδέλφια την σημαντική αυτή επέτειο του πνευματικού πατέρα μας.

Ευχαριστούμε τις αδελφές για την εξαιρετική αυτή πρωτοβουλία τους και για την εν γένει προσφορά τους κι ευχόμαστε στον Αρχιεπίσκοπό μας “ΕΙΣ ΠΟΛΛΑ ΕΤΗ ΔΕΣΠΟΤΑ”.

ΜΒ

Ευχές στον Αρχιεπίσκοπο Ιωσήφ για την ονομαστική του εορτή

Χθες, Κυριακή 19 Μαρτίου ημέρα που η Καθολική Εκκλησία...

Ανακοίνωση για την Εορτή του Αρχιεπισκόπου π. Ιωσήφ

Tην Κυριακή 19 Μαρτίου 2022 η εκκλησία μας εορτάζει...

Το Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα Του Καθολικού Αρχιεπισκόπου

Αγαπητά μου Αδέλφια, «Αυτός πράγματι είναι η ειρήνη μας» (Εφ....