Σάββατο 27 Ιουλίου
26 C
Tinos

Εορτή λήξης Προσχολικού και Κατωτέρων Κατηχητικών Σχολείων Τήνου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β’, πραγματοποιήθηκε η εορτή λήξης των μαθημάτων του Προσχολικού Κατηχητικού, της περιόδου 2023-2024 στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου στην ιερά νήσο Τήνο.

Τα παιδιά έψαλλαν Αναστάσιμα τροπάρια, και δόθηκαν συγχαρητήρια ιδιαιτέρως στα παιδιά του Προσχολικού Κατηχητικού, όπου παρουσίασαν τραγούδια.

Το μήνυμα λήξης της φετινής χρονιάς το έδωσε ο Ιερολ. Αρχιδιάκονος π. Δοσίθεος Παπαμήτρος, εκπαιδευτικός, ο οποίος μέσα από την αφήγηση της συνάντησης του Χριστού με την Σαμαρείτιδα, συνέδεσε το ύδωρ το ζών με τον λόγο του Θεού που ξεδιψάει τις ψυχές όλων.

Προ του πέρατος της εορτής, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Δωροθέου Β’, ανέγνωσε το μήνυμά του, ευχαρίστησε την οσιολογιωτάτη Ηγουμένη Ιουλιανή, η οποία μοίρασε σε όλα τα παιδιά παραμύθια τα οποία η ίδια έχει συγγράψει και την περί αυτής Ιερά Αδελφότητα για τη φιλοξενία στο χώρο, τους Κατηχητές, Κληρικούς και λαϊκούς, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στον Χριστό και στην Εκκλησία, αλλά κυρίως τα παιδιά που με ζήλο παρακολουθούν και μαθαίνουν να βιώνουν καλύτερα την Χριστιανική Πίστη και τα Δόγματα της Εκκλησίας μας.

Ακολούθησε μικρά δοχή, ενώ τα παιδιά έπαιζαν στον παρακείμενο χώρο της Ιεράς Μονής Κεχροβουνίου.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

Στην επομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τον Τουρισμό ο Γιάννης Εξιλζές [Βίντεο]

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» την στιγμή που...

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Τήνο

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες την 10/07/2024, Στελέχη του...

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη θάλασσα, στο ACTION24

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη...

Αφιέρωμα στους «φυσικούς θησαυρούς της Τήνου και της Σύρου» από το γαλλικό περιοδικό Désirs de Voyages

Εκτενές αφιέρωμα σε 13 νησιά των Κυκλάδων φιλοξενεί το δημοφιλέστερο περιοδικό στη Γαλλία...