Σάββατο 25 Μαΐου
19.8 C
Tinos

Εορτασμός της Ζωοδόχου Πηγής στη Μεγαλόχαρη Τήνου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου – Τήνου κ. Δωροθέου Β’ εορτάστηκε η ιερά μνήμη των εγκαινίων του ναού της Υπεραγίας Δεσποίνης ημών Θεοτόκου, της και Ζωηφόρου Πηγής και των τελεσθέντων υπερφυών θαυμάτων παρ’ Αυτής, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Η Ιερά μας Νήσος εορτάζει ιδιαιτέρως αυτή την εορτή της Παναγίας μας, διότι ο Ναός της Ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης είναι αφιερωμένος στη Ζωοδόχο Πηγή.

Του πανηγυρικού Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαοδικείας κ. Θεοδώρητος, Διευθυντής του εν Αθήναις Γραφείου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου, ο Πανοσιολ. Ιεροκήρυκας, οι Ιερείς τόσο της Νήσου όσο κι από άλλα μέρη της Ελλάδος και της Κύπρου, καθώς και οι Διάκονοι του Πανιέρου Ναού, με τη συμμετοχή πλήθους ευλαβών Χριστιανών, προσκυνητών και Τηνίων, μεταξύ των οποίων, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, Μέλη Συλλόγων και Φορέων, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος κ. Θεοδώρητος κήρυξε τον θείο λόγο, αναφερόμενος στο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού και στις παρακαταθήκες του Αναστάντος Κυρίου: «Ειρήνη Υμίν».

Η Ειρήνη ως εσωτερικό βίωμα, η Ειρήνη στις σχέσεις μεταξύ των λαών, και το «χαίρεται», δηλαδή, να είσαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι, η χαρά και το Φως του Χριστού στη ζωή μας.

Εν συνεχεία, ο Σεβ. κ. Θεοδώρητος, μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου και υπενθύμισε την ιστορία 18 αιώνων του θεσμού του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β’, για την τέλεση της Ιεράς Πανηγύρεως, και για την αδελφική του αγάπη.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεοδώρητο εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου και τον ευχαρίστησε για την ευλογητή παρουσία και ιερουργία του.

Τέλος, με εκκλησιαστική τάξη έγινε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Ζωοδόχου Πηγής από τον κύριο Ναό στον Ναό της Ευρέσεως της θαυματουργού Εικόνος της Μεγαλόχαρης, όπου είναι αφιερωμένος στη Ζωοδόχο Πηγή.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας, υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Μάριου Κυριάκου.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Παράκληση για τους διαγωνιζομένους μαθητές στη Μεγαλόχαρη (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίου Κωνσταντίνου και Ελένης Μέση Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝΜΕΣΗΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Ενοικιάζεται Κατάστημα στην Τήνο (πρώην Ρεμέτζο)

Ενοικιαζεται το καταστημα (πρωην Ρεμετζο) χωρίς τον εξοπλισμο. Για...

Λαμπρό Συλλείτουργο στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Το Ιερό νησί της Τήνου κατά το έθος το...