Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου
13.4 C
Tinos

Εορτασμός Αγίας Φιλοθέης στην Ιερά νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ εορτάσθηκε με λαμπρότητα η ιερά μνήμη της Οσίας και Μάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, προστάτιδος των Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, με την τέλεση αφ’ εσπέρας Μεγάλου Πολυιερατικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και της ευλόγησης των κολλύβων, όπου ετέθη προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών απότμημα του ιερού Λειψάνου της Οσιομάρτυρος.

Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της Ιεράς νήσου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής, Κατηχητές και Κατηχήτριες και μέλη των Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και ευλαβείς Χριστιανοί.

Τον θείον λόγον εκήρυξε ο Πανοσιολ. Ιεροκήρυξ π. Ιάκωβος Σέττας.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ για την στήριξη των πνευματικών εκδηλώσεων, καθώς και τους κατηχητές κληρικούς και λαϊκούς και τους συμμετέχοντες για το έργο των Κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσεφέρθη παραδοσιακό κέρασμα εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής.

Περί την μεσημβρίαν το Ιερό Λείψανο της Οσίας Φιλοθέης διεκομίσθη προς ευλογίαν και αγιασμόν των πιστών στο χωρίον Πύργος όπου στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση της Οσίας και προσεκύνησαν οι ευλαβείς Χριστιανοί της περιοχής Πανόρμου-Πύργου.

Φωτογραφίες: Ελευθέριος Αποστολόπουλος, Μιχαήλ Παναγιωτίδης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

πηγή: romfea.gr

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Εορτασμού Οσίας Φιλοθέης (ΠΙΙΕΤ)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και φιλεόρτων...

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Τήνο για μήνα του μέλιτος

Είτε αναζητάτε έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος, το τέλειο...

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Κατώτερων Κατηχητικών Σχολείων Τήνου στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –...

Ανοιχτή πρόσκληση για την επαναλειτουργία του Πολιτιστικού Συλλόγου Πύργου – Πανόρμου

Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση για συζήτηση την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου...