Σάββατο 27 Ιουλίου
25.4 C
Tinos

Εορτασμός Αγίας Φιλοθέης στην Ιερά νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β΄ εορτάσθηκε με λαμπρότητα η ιερά μνήμη της Οσίας και Μάρτυρος Φιλοθέης της Αθηναίας, προστάτιδος των Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής, στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας, με την τέλεση αφ’ εσπέρας Μεγάλου Πολυιερατικού Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και την κυριώνυμο του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας και της ευλόγησης των κολλύβων, όπου ετέθη προς προσκύνηση και ευλογία των πιστών απότμημα του ιερού Λειψάνου της Οσιομάρτυρος.

Συμμετείχαν οι Εφημέριοι της Ιεράς νήσου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, ο Αντιπρόεδρος και μέλη της Διοικούσης το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Επιτροπής, Κατηχητές και Κατηχήτριες και μέλη των Κύκλων Μελέτης της Αγίας Γραφής, εκπαιδευτικοί, εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και ευλαβείς Χριστιανοί.

Τον θείον λόγον εκήρυξε ο Πανοσιολ. Ιεροκήρυξ π. Ιάκωβος Σέττας.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον Αντιπρόεδρο, τον Γενικό Γραμματέα και τα μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ για την στήριξη των πνευματικών εκδηλώσεων, καθώς και τους κατηχητές κληρικούς και λαϊκούς και τους συμμετέχοντες για το έργο των Κύκλων μελέτης Αγίας Γραφής.

Τους εκκλησιαστικούς ύμνους απέδωσαν οι ιεροψάλτες του Πανιέρου Ναού υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη κ. Στυλ. Κοντακιώτη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, προσεφέρθη παραδοσιακό κέρασμα εκ μέρους της Διοικούσης Επιτροπής.

Περί την μεσημβρίαν το Ιερό Λείψανο της Οσίας Φιλοθέης διεκομίσθη προς ευλογίαν και αγιασμόν των πιστών στο χωρίον Πύργος όπου στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου τελέσθηκε η Ιερά Παράκληση της Οσίας και προσεκύνησαν οι ευλαβείς Χριστιανοί της περιοχής Πανόρμου-Πύργου.

Φωτογραφίες: Ελευθέριος Αποστολόπουλος, Μιχαήλ Παναγιωτίδης.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

πηγή: romfea.gr

Στην επομπή Κοινωνία Ώρα Mega για τον Τουρισμό ο Γιάννης Εξιλζές [Βίντεο]

Με τον υδράργυρο να χτυπάει «κόκκινο» την στιγμή που...

Σύλληψη για ναρκωτικά στην Τήνο

Στη σύλληψη δύο (02) ημεδαπών, ηλικίας 26 και 28 ετών, προέβησαν μεσημβρινές ώρες την 10/07/2024, Στελέχη του...

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη θάλασσα, στο ACTION24

Ο Καπετάνιος που έσωσε τον Σέρβο ναυαγό από τη...

Αφιέρωμα στους «φυσικούς θησαυρούς της Τήνου και της Σύρου» από το γαλλικό περιοδικό Désirs de Voyages

Εκτενές αφιέρωμα σε 13 νησιά των Κυκλάδων φιλοξενεί το δημοφιλέστερο περιοδικό στη Γαλλία...