Σάββατο 27 Ιουλίου
25.4 C
Tinos

Ένα ακόμη ταξίδι των προγραμμάτων του Επαγγελματικού Λυκείου Τήνου έφτασε στο τέλος του

Με επιτυχία παρουσιάστηκαν  το Περιβαλλοντικό και Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Επαλ Τήνου το Σάββατο 18 Μαϊου 2024 στο χώρο του Γραφείου του Φεστιβάλ Τήνου. Μοιράστηκαν  δωρεάν φυτά, παραδοσιακοί σπόροι (με το περιβαλλοντικό πρόγραμμα) και αυθεντικά χαρακτικά έργα ( με το πολιτιστικό πρόγραμμα). Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι συνεργασίας πολλών χρόνων που υλοποιείται από το  ΕΠΑΛ Τήνου και για το σχολ. έτος 2023-2024 τα  θέματα είχαν ως εξής:

  1. Περιβαλλοντικό Πρόγραμμα: «Διάσωση και διάδοση Παραδοσιακών σπόρων και ποικιλιών – Ξερολιθιά και παραδοσιακές καλλιέργειες» .Το Πρόγραμμα υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Σύλλογο «οι Φίλοι του Πρασίνου» και την « Εταιρεία Τηνιακών Μελετών ».
  • Πολιτιστικό Πρόγραμμα: «Χειροποίητο Χαρτί – Ξυλογραφία,. Χαράζοντας όσα δεν έσβησε ο χρόνος».

Την εκδήλωση  τίμησαν με την παρουσία τους ο Δήμαρχος Τήνου κος Παναγιώτης Κροιντηράς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου κος Νικόλαος Γκίζης, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών κος Ευάγγελος Κορνάρος, ο Πρόεδρος του Λιμενικού ταμείου Τήνου κος Ευάγγελος Σημαντήρης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου οι Φίλοι του Πρασίνου κος Ιωάννης Ψάλτης , ο Γραμματέας της Εταιρείας Τηνιακών Μελετών κος Αλέξανδρος Χατζίρης , φίλες και φίλοι, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, επισκέπτες του νησιού.

Οφείλουμε ευχαριστίες: στον Δήμαρχο Τήνου κο Παναγιώτη Κροντηρά, στον Πρόεδρο του Λιμενικού ταμείου κο. Ευάγγελο Σημαντήρη και στον Αναπληρωτή κο. Ευάγγελο Κορνάρο, στην Πρόεδρο κα Άννα Ορφανού, στην Αντιπρόεδρο κα Ελένη Χριστάκη και στο ΔΣ του Ιδρύματος Αγίας Τριάδας – Γύρλα, στον Λιμενάρχη Τήνου  για την ευγενική παραχώρηση του χώρου.

Επιπλέον ευχαριστούμε τον κο Αργύρη Βλαχάκη και την κα Χρυσούλα Πέτκοβιτς για την παραχώρηση των τραπεζιών στον χώρο της εκδήλωσης, τον π. Δοσίθεο, την κα Ελένη Χριστοδουλάκη, τις μαθήτριες που βοήθησαν στην παρουσίαση: Ασημομύτη Ευγενία,  Βασιλά, Αλίκη, Ζαλώνη Ροζάρια, Κολλάρου Ελεάννα, Λύσσαρη Μαρία, Παπαγιάννη Ειρήνη, Σαρρή Σοφία, Τσίτσα Λεάννα, Φραμπασχάλη Αναστασία καθώς και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στους χορηγούς επικοινωνίας: https://tinostoday.gr/, https://tinosnews.gr/, https://tinosecret.gr/.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί των προγραμμάτων

Περιβαλλοντικού Προγράμματος                  Πολιτιστικού Προγράμματος

           Αγγελοπούλου   Αγγελική                            Καρδίτση Δέσποινα – Άννα

Καραγεώργος Κωνσταντίνος                        Τσιντζιλίδας Κωνσταντίνος &

                                                          Χατζίρη   Αναστασία

Αύριο ο Αποκριάτικος Χορός του ΕΠΑΛ Τήνου

Αποκριάτικος Χορός ΕΠΑΛ Τήνου Σάββατο 16 Μαρτίου στις 9.00 μμ Με...

Τα Λύκεια Τήνου ευχαριστούν τον Σύλλογο Φίλων ΚΥ Τήνου

Ο Σύλλογος Φίλων Κέντρου Υγείας Τήνου "ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΓΚΟΣ", ο...

Το ΕΠΑΛ Τήνου υποδέχτηκε το «Πελίτι»

Τη Δευτέρα 4 Μαρτίου με χαρά υποδεχτήκαμε στο ΕΠΑΛ...

Οι μαθητές της Τήνου κόντρα στην αδικία και την ατιμωρησία

Τα 15μελή των Λυκείων της Τήνου προσκαλούν τους μαθητές...