Τετάρτη 29 Μαΐου
19.8 C
Tinos

Έκθεση κολάζ του Τηνιακού Ντίνου Σιώτη στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Πλανητική ταραχή, έκθεση κολάζ του Ντίνου Σιώτη.

Την Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, στις 8 το βράδυ, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Πειραιώς 206, στον Ταύρο, εγκαινιάζεται η νέα ατομική έκθεση κολάζ του ποιητή Ντίνου Σιώτη με τίτλο «Πλανητική ταραχή».

Με βάση την αρχή «Βλέποντας, κόβοντας και κάνοντας» ο Ντίνος Σιώτης, βλέπει τι εικόνες έχει διαθέσιμες, τις κομματιάζει και κατασκευάζει μια νέα έρημο, ξαναφτιάχνοντας έναν κόσμο ταραγμένο που επιμένει στην αναζήτηση της λύτρωσης.

Τα κολάζ του Σιώτη είναι όπως τα ποιήματά του: αιμορραγούν το καθημερινό, το τυχαίο, το παράδοξο, το ανθρώπινο.

Στα έργα του «συγκατοικούν μορφές αταίριαστες και στοιχεία ετερόκλητα με την επαναστατική, προκλητική, απελευθερωτική τεχνική του κολάζ που εισήγαγε στην τέχνη το κίνημα του νταντά και καθιέρωσε ο υπερρεαλισμός», όπως παρατηρεί η Λήδα Καζαντζάκη, ενώ ο Κωνσταντίνος Μπούρας υπογραμμίζει πως «Χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία του κολάζ, ο ποιητής φτιάχνει αλλόκοτες εικόνες μιας άγνωστης θρησκείας χωρίς ίχνος θρησκευτικότητας.

Ακονίζει το ψαλίδι του με εμπνεύσεις από την πολιτική, τη διαφήμιση, την ειδησεογραφία, τον πόλεμο, το περιβάλλον. Εμπνεύσεις πλανητικής ταραχής». Ο Σιώτης συμπονά τον κατατρεγμένο, κοιτάζει την ασχήμια του πολέμου, διακρίνει την ομορφιά της ζωής.

Τα κείμενα του καταλόγου της έκθεσης υπογράφουν η Λήδα Καζαντζάκη, η Αγγελική Κορρέ και ο Κωνσταντίνος Μπούρας, οποίος στα εγκαίνια θα κάνει performance . Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 29 Ιανουαρίου και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του εκδοτικού οίκου Κοινωνία των (δε)κάτων.

Τετάρτη 18 Ιανουαρίου, 8 μ.μ.
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Πειραιώς 206, στον Ταύρο

η νέα ατομική έκθεση κολάζ
του ποιητή Ντίνου Σιώτη


Διάρκεια έως τις 29 Ιανουαρίου

Έκθεση Ιερή Γη – ένας ύμνος στο Τηνιακό τοπίο

«Ιερή Γη» τιτλοφορείται η τελευταία έκθεση του Γιώργου Παστάκα...

Ο Γιανούλης Χαλεπάς επιστρέφει στο νησί του, την Τήνο

Αναδημοσίευση από huffingtonpost.gr «Χαλεπάς - Γλυπτικής μέγιστον μάθημα». Μια...