Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου
12.4 C
Tinos

Εκδήλωση για τη μέρα της γυναίκας από τους σπουδαστές Καλών Τεχνών

Οι σπουδαστές Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη μέρα της γυναίκας, την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο του Πύργου. Θα προβληθεί η ταινία “η βασίλισσα της κυψέλης” και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η 8 Μάρτη αποτελεί μέρα αγώνα, μέρα ορόσημο για το γυναικείο αλλά και εργατικό κίνημα. Ήταν η 8 Μάρτη του 1857 που στη Νέα Υόρκη οι εργάτριες στα υφαντουργία έχασαν τη ζωή τους στην αιματοβαμμένη απεργιακή κινητοποίηση. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν γίνει πολλοί αγώνες, με το γυναικείο κίνημα να έχει διανύσει αρκετά βήματα. Το γυναικείο κίνημα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού – λαϊκού κινήματος και απέναντι του ορθώνεται το σύστημα της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Ένα σύστημα που δείχνει κάθε μέρα το πόσο αδίστακτο είναι απέναντι στον “εχθρό λαό”, με την γυναίκα να στέκεται πρωτίστως ευάλωτη.

Ευάλωτη στην εργασία, στο σπίτι, στο δρόμο όπως φανερώνουν τα τραγικά ποσοστά ανεργίας των γυναικών έναντι των ανδρών, οι αποκλίσεις στην αμοιβή και την επαγγελματική ανέλιξη όπως φανερώνουν οι πολλές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, η αντιμετώπιση της γυναίκας ως νοικοκυράς όπως φανερώνουν και τα αμέτρητα περιστατικά παρενόχλησης, κακοποίησης που κορυφώνονται στο αποτρόπαιο έγκλημα του βιασμού και της γυναικοκτονίας. Επομένως, ο αγώνας για την γυναικεία χειραφέτηση και απελευθέρωση παραμένει επίκαιρος και απαραίτητος. Ειδικότερα σήμερα, μετά το φρικτό έγκλημα στα Τέμπη η γυναίκα οφείλει να παλέψει μαζί με το λαό για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή, είναι μέρα πάλης, σε αγώνες μας καλεί!

Τήνος: Εισαγωγικές εξετάσεις στην Σχολή Καλών Τεχνών

Στη Σχολή γίνονται δεκτοί απόφοιτοι Λυκείου ή τουλάχιστον Γυμνασίου...

Παραδοσιακό Πανηγύρι Αγίου Ιωάννη Κώμης

Σας περιμένουμε στην Κώμη για το παραδοσιακό πανηγύρι του...

Ο Γιώργος Περού live στο Serviam Café [26/8]

Ο Γιώργος Περού είναι τραγουδοποιός και συνθέτης με καταγωγή...

Ευχαριστήριο Πολιτιστικoύ & Περιβαλλοντικού Συλλόγου Καλλονής – Καρκάδου για το καλοκαιρινό γλέντι

Ένα μεγάλο γλέντι πραγματοποιήθηκε και φέτος στο χωριό μας! Θα...