Σάββατο 27 Ιουλίου
28.8 C
Tinos

Εκδήλωση για τη μέρα της γυναίκας από τους σπουδαστές Καλών Τεχνών

Οι σπουδαστές Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου διοργανώνουν εκδήλωση αφιερωμένη στη μέρα της γυναίκας, την Παρασκευή 10 Μαρτίου στις 8:30 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο του Πύργου. Θα προβληθεί η ταινία “η βασίλισσα της κυψέλης” και θα ακολουθήσει συζήτηση.

Η 8 Μάρτη αποτελεί μέρα αγώνα, μέρα ορόσημο για το γυναικείο αλλά και εργατικό κίνημα. Ήταν η 8 Μάρτη του 1857 που στη Νέα Υόρκη οι εργάτριες στα υφαντουργία έχασαν τη ζωή τους στην αιματοβαμμένη απεργιακή κινητοποίηση. Από τότε μέχρι και σήμερα έχουν γίνει πολλοί αγώνες, με το γυναικείο κίνημα να έχει διανύσει αρκετά βήματα. Το γυναικείο κίνημα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του εργατικού – λαϊκού κινήματος και απέναντι του ορθώνεται το σύστημα της εξάρτησης, της εκμετάλλευσης, του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων του. Ένα σύστημα που δείχνει κάθε μέρα το πόσο αδίστακτο είναι απέναντι στον “εχθρό λαό”, με την γυναίκα να στέκεται πρωτίστως ευάλωτη.

Ευάλωτη στην εργασία, στο σπίτι, στο δρόμο όπως φανερώνουν τα τραγικά ποσοστά ανεργίας των γυναικών έναντι των ανδρών, οι αποκλίσεις στην αμοιβή και την επαγγελματική ανέλιξη όπως φανερώνουν οι πολλές περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας, η αντιμετώπιση της γυναίκας ως νοικοκυράς όπως φανερώνουν και τα αμέτρητα περιστατικά παρενόχλησης, κακοποίησης που κορυφώνονται στο αποτρόπαιο έγκλημα του βιασμού και της γυναικοκτονίας. Επομένως, ο αγώνας για την γυναικεία χειραφέτηση και απελευθέρωση παραμένει επίκαιρος και απαραίτητος. Ειδικότερα σήμερα, μετά το φρικτό έγκλημα στα Τέμπη η γυναίκα οφείλει να παλέψει μαζί με το λαό για το δικαίωμα στην ίδια τη ζωή.

Η 8η Μάρτη δεν είναι γιορτή, είναι μέρα πάλης, σε αγώνες μας καλεί!

Αύριο η Εκδήλωση – Βυζαντινή και Λατινοκρατούμενη Τήνος: Παλαιά και νέα αρχαιολογικά δεδομένα

Παρουσίαση των προκαταρκτικών αποτελεσμάτων του ερευνητικού προγράμματος: «Βυζαντινή και...

Προκήρυξη διαγωνισμού – ΠΕ Καθηγητή Ζωγραφικής για τη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου (ΠΕΣΚΤΠΤ)

Προκήρυξη διαγωνισμού για την πλήρωση μίας (1) κενής οργανικής...

Σπουδαστές καλών τεχνών Πανόρμου Τήνου – τριήμερο δράσεων “ελευθερία”

Το Πολυτεχνείο δεν ήτανε γιορτή, ήταν εξέγερση και πάλη...

Οι γητευτές των Μαρμάρων στη Σχολή Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου

Με μαθήματα που παρέχονται δωρεάν, υπό τη διεύθυνση του...