Σάββατο 27 Ιουλίου
25.4 C
Tinos

Εκδικάζεται μια ακόμα υπόθεση που αφορά την ποινικοποίηση του αγώνα του τηνιακού λαού

Την Τετάρτη 15 Μάη, εκδικάζεται στο Τριμελές Εφετείο Αιγαίου, μια ακόμα υπόθεση που αφορά την ποινικοποίηση του αγώνα του τηνιακού λαού απέναντι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στο νησί. Ενός δίκαιου αγώνα για την προστασία του τόπου, του νησιωτικού περιβάλλοντος και πολιτισμού από τις ορέξεις των “πράσινων” επενδυτών. Ενός αγώνα ενάντια στην γκριζοπράσινη ανάπτυξη που έχει εκτινάξει τις τιμές του ρεύματος σε απλησιάσταεπίπεδα, συμβάλλοντας στην ενεργειακή φτώχεια που βιώνει ο λαός μας.

Κατηγορούμενη στη δίκη είναι η τότε Δημοτική Σύμβουλος, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Τήνου και στέλεχος του ΚΚΕ, Άννα Μαραβέλια.

Καταγγέλλουμε για άλλη μια φορά την προσπάθεια  ποινικοποίησης του αγώνα των κατοίκων του νησιού. Οι διώξεις αυτές στόχο έχουν να καλλιεργήσουν κλίμα φόβου και το κίνημα πρέπει να τις αντιμετωπίσει αποφασιστικά και δυναμικά.

Όπως και στις προηγούμενες δίκες, το ΚΚΕ με τα μέλη και τους φίλους του θα είναι δίπλα στους κατηγορούμενους και καλούμε και όλους τους Κυκλαδίτες και ιδιαίτερα το λαό της Σύρου και της Τήνου, να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους  σε αυτή, αλλά και στις υπόλοιπες δίκες που θα ακολουθήσουν.  

Απαιτούμε να σταματήσουν οι διώξεις σε βάρος των κατοίκων της Τήνου και να αθωωθούν όλοι οι κατηγορούμενοι.

Παλεύουμε ενάντια στην πολιτική που ξεπουλάει τις ενεργειακές πηγές στους ιδιώτες και στο βωμό του κέρδους καταστρέφει τα νησιά μας και το περιβάλλον με πρόσχημα μάλιστα την προστασία του. 

Παλεύουμε συνολικά ενάντια στις πολιτικές που διαχρονικά υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε., και οι οποίες έχουν μετατρέψει τα βασικά κοινωνικά αγαθά όπως η Ενέργεια, η Παιδεία, ηΥγεία, το Νερό, η Αναψυχή κ.α. σε πανάκριβα εμπορεύματα για τα κέρδη των λίγων.   

10/05/2024

Τήνος: Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία της Τετάρτης από το ΠΑΜΕ

Όσο αυτοί μετράνε κέρδη και ζημιές εμείς μετράμε ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ...