Τετάρτη 29 Μαΐου
24.1 C
Tinos

Εμποροεπαγγελματικός Σύλλογος Τήνου: Συνάντηση με το συνδυασμό «Επιλογή Ευθύνης»

Το απόγευμα της Πέμπτης 14 Σεπτεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε συνάντηση με το συνδυασμοό «Επιλογή Ευθύνης», με τον επικεφαλή κ. Παναγιώτη Κροντηρά, με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου. Η συνάντηση έγινε μετά από πρόσκληση του συνδυασμού στα γραφεία του Συλλόγου μας.

Εκπροσωπόντας το Δ.Σ. του Εμποροεπαγγελματικού & Βιοτεχνικού Συλλόγου Τήνου, ο Πρόεδρος κ. Ανδρέας Τσιμέκης, η Γενική Γραμματέας κ. Λουκία Κολλάρου, η ταμίας κ. Πετρίνα Κολλάρου και το μέλος κ. Πολύδωρος Μωραΐτης κατέθεσαν τους προβληματισμούς, τα προβλήματα και τις ανάγκες της τοπικής αγοράς.

Το κυρίαρχο θέμα της συζήτησης ήταν Η ΑΝΑΡΧΙΑ που επικρατεί στο «επιχειρείν» του νησιού μας, είτε στη χώρα είτε στην ενδοχώρα, όπου ο καθένας κάνει ό,τι θέλει – όπου θέλει – ό,τι ώρα θέλει, στις συνεχείς προσπάθειες του Συλλόγου για την πάταξη του αθέμιτου ανταγωνισμού, στις φρούδες ελπίδες για την κινητοποίηση του μηχανισμού ελέγχων όλων των αρμόδιων φορέων και την αδιαφορία τους επί σειρά ετών ή και δεκαετιών στα θέματα που απασχολούν τους επαγγελματίες.

Τα θέματα που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν τα εξής :

 • Η μη τήρηση των κανονιστικών Δήμου Τήνου και Χερσαίας Ζώνης
 • Κατάχρηση και κατάληψη κοινοχρήστων χώρων και δημόσιου οδοστρώματος σε πόλη και χωριά είτε από τραπεζοκαθίσματα είτε από αντικείμενα, ποδήλατα, γλάστρες, καρέκλες κ.ο.κ. με την ανοχή των υπηρεσιών και τη συναίνεση των τοπικών
 • Οι πλατείες της πόλης (Πλατεία Παντανάσσης, Πλατεία Ταξιαρχών, Πλατεία Νικηφόρου Λύτρα ) έχουν μετατραπεί σε ένα τεράστιο parking με κυρίαρχα τα οχήματα των επιχειρήσεων, των πολιτών και των επισκεπτών, πάρα πολλές θέσεις στα parking είναι κατειλειμμένες από τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων οχημάτων κ.ο.κ.
 • Η πόλη και η ενδοχώρα έχουν γεμίσει τραπεζοκαθίσματα με κανένα σεβασμό σε μνημεία, εκκλησίες κ.α., που σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται αυστηρά
 • Σχεδόν από κανένα στενό, λόγω των τραπεζοκαθισμάτων και του μεγάλου αριθμού όρθιων πελατών δεν μπορεί να περάσει καρότσι μωρού, καρότσι ΑμεΑ, με δύσκολη έως αδύνατη πρόσβαση προς οικίες, εμπορικά καταστήματα, ενοικιαζόμενα καταλύματα κ.α.
 • Μπροστά από εμπορικά καταστήματα γίνεται κατάληψη χώρου και δεν υπάρχει εύκολη πρόσβαση για τους πελάτες, πάνω στις βιτρίνες των καταστημάτων σερβίρονται ποτά κ.α.
 • Χρήση μουσικής πέραν του προβλεπόμενου ωραρίου και των επιτρεπόμενων ντεσιμπέλ , καταπατώντας ώρες κοινής ησυχίας και ωράριο χρήσης της, δημιουργώντας προβλήματα σε κατοίκους, παραθεριστές και επιχειρήσεις στην πόλη και στα χωριά
 • Απαξίωση και παρακμή της οδού Τριών Ιεραρχών, του δεύτερου εμπορικότερου δρόμου της Τήνου μετά την οδό Ευαγγελιστρίας για πάρα πολλά χρόνια, με δραστηριοποίηση τουλάχιστον 50 επιχειρήσεων και στις μέρες μας να αριθμούν περίπου τις 20
 • Λειτουργία των beach bars που, εκτός όλων των άλλων, διοργανώνουν και εκδηλώσεις γάμων – βαφτίσεων, events πέραν της νόμιμης δραστηριότητάς τους
 • Ανεξέλεγτη τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων, ακόμη και σε παραδοσιακές στάσεις χωριών
 • Τέλη προς το Δήμο : υπέρ αυτών αρκεί για κάθε από αυτό να υπάρχει ανταποδοτικότητα στο δημότη και στον επαγγελματία
 • Η δημιουργία νέας κανονιστικής, στηριζόμενη στα σημερινά δεδομένα, σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού μας

  Κατατέθηκαν οι θέσεις και οι προτάσεις του συνδυασμού για όλα τα παραπάνω θέματα που έθεσε ο Σύλλογος.
  Όλοι οι παρευρισκόμενοι τόνισαν ότι πρέπει να γίνει υπερπροσπάθεια από όλους για να μπορέσουμε να διατηρήσουμε την ποιότητα του νησιού μας.

  Από το Σύλλογό μας επισημάνθηκε ότι, μετά από όλα αυτά τα χρόνια το
  συμπέρασμα είναι ότι όλες οι Δημοτικές Αρχές που έχουν περάσει από αυτό το νησί δεν ήθελαν και όχι δεν μπορούσαν να αλλάξουν την κατάσταση. Για να γίνει έργο πρέπει επιτέλους να «σπάσουν αβγά» και να δυσαρεστηθούν κάποιοι ώστε το «επιχειρείν» στο νησί μας να είναι υγιές και με μέλλον .

Με εκτίμηση
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ

ΕΜΠΟΡΟΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ & ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΗΝΟΥ

Σήμερα το Pasta Party στα Δύο Χωριά

Περιμένουμε τους αθλητές των 21 km, των 10 km...

Ιερά Αποδημία της Ι.Μ. Καλαβρύτων στην Ιερά Νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Υπό τη συνοδεία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε...

Επίσκεψη του Γραμματέα Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ Φίλιππου Φόρτωμα σε Γερμανία και Βέλγιο

Στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας, ενόψει των...

Ελλάδα: Στο μισό μειώθηκαν οι βροχές σε πανελλήνιο επίπεδο, στη Τήνο στο 65%

Eντυπωσιακή είναι η μείωση της βροχόπτωσης στην Ελλάδα κατά...