Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
26.1 C
Tinos

Δημοτικές εκλογές 2023 : Άρχισε ο χορός των υποψηφιοτήτων για τον Δήμο Τήνου

Στην μικρή κοινωνία της Τήνου που ζούμε, οι ομιλίες, οι ανακοινώσεις και οι συζητήσεις που υπάρχουν στα καφενεία αλλά οι συζητήσεις και τα fake profiles στα social ειδικά τα τελευταία 24ωρα γίνονται όλο και πιο έντονα με κέντρο τις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Κάπου στον 1μήνας και κάτι έχει μένει (31 Αυγούστου) για να μπορέσει ο εκάστοτε υποψήφιος Δήμαρχος να μαζέψει τους υποψηφίους για την ατζέντα. Μια εκλογική διαδικασία με παλιές αλλά και με νέες υποψηφιότητες, όπου ο νόμος αύξησε τους υποψηφίους σε κάθε συνδυασμό και πλέον οι συνδιασμοί πρέπει να περισσότερα άτομα για να συμπληρωθεί ο συνδιασμός σε όλες τις δημοτικές ενότητες, τοπικά κλπ.

Μπαίνουμε επισημα σε προεκλογικούς ρυθμούς αφού πλέον οι δημοτικές παρατάξεις έχουν ξεκινήσει και ανακοινώνουν υποψηφίους προκειμένου να λάβουν μέρος στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Τήνου τον Οκτώβριο.

Το ενδιαφέρον είναι αρκετό για το Δήμο και οι εξελίξεις τρέχουν πλέον καθημερινά! Με συνεχής ανακοινώσεις υποψηφίων αλλά και εκπλήξεις.

«Δύναμη Δημιουργίας» – Γιάννης Σιώτος

Ο Δήμαρχος Τήνου Γιάννης Σιώτος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» ανακοίνωσε σήμερα 13 Ιουλίου, 4 υποψηφίους κοινοτάρχες της Δημοτικής Ενότητας Εξωμβούργου Αγάπης, Καλλονής, Καρδιανής και Υστερνίων όπου θα συνεχίζουν στον ίδιο συνδιασμό είτε ως κοινοτάρχες, είτε ως σύμβουλοι! Να θυμίσουμε οτι ο Δήμαρχος ανακοινώνει μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα σχεδόν κάθε μέρα έναν υποψήφιο με τον βασικό πυρήνα και τους περισσότερους νυν Δημοτικούς Συμβούλους να τον ακολουθούν.


«Επιλογή Ευθύνης» – Παναγιώτης Κροντηράς

Μετά από την χθεσινή ανακοίνωση υποψηφιότητας του, ο Παναγιώτης Κροντηράς θα είναι ο επικεφαλής του νέου συνδιασμού «Επιλογή Ευθύνης». Μαζί του στρατεύτηκαν και οι 11 πολίτες όπου είχαν κάνει την επιστολή για την ΩΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ. Ο νέος συνδιασμός μετά την ανακοίνωση και τους 42 υποψηφίους! φαίνεται οτι κρατάει τα “βαριά χαρτιά” του Παναγιώτη και με σημαντικές προσθήκες πάνε να διεκδικήσουν στα ίσα τον Δήμο.
Μια ανακοίνωση που περιμέναμε αρκετό καιρό μιας και στις καφενειακές συζητήσεις ακουγόταν και η μη συμμετοχή. Αλλά άξιζε η αναμονή!


«Αλλάζουμε» – Αναστασία Ψάλτη

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε στο “Nero” η συνάντηση της Υποψήφιας Δημάρχου Αναστασίας Ψάλτη και της Δημοτικής Παράταξης Αλλάζουμε, με φίλους και υποψήφιους συμβούλους.
Η επικεφαλής τόνισε οτι η παράταξη έχει χώρο και ρόλο για όλες και όλους όσους ενστερνίζονται το σχέδιο, το όραμα, την διάθεση προσφοράς στον Δήμο και την προοπτική της επόμενης ημέρας.
Τέλος ανακοίνωσε 3 νέες υποψηφιότητες, λίγες μέρες πριν ανακοίνωσε άλλους 6. Το σύνολο μέχρι στιγμής φτάνει τους 26.

Εντύπωση μας έκανε η παρουσίαση του προέδρου του τοπικού συμβουλίου Χώρας Γιώργου Κόγκου στον συνδιασμό.


«Κοινό Τηνίων» – Πέτρος Κουσουνάδης

Το Κοινό Τηνίων επιλέγει μια διαφορετική μορφή αντιμετώπισης των εκλογών όπου πραγματοποιεί επικοδομιτικές ημερίδες – συζητήσες με σκοπό να συνδιαμορφώθεί το πρόγραμμα με τον κόσμο για τους βασικούς πυλώνες που απασχολούν το νησί.

Αυτή την Κυριακή 16/7 το Θέμα είναι Πολιτισμός & Αθλητισμός στο Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου.


«Λαϊκή Συσπείρωση Τήνου» – Άννα Μαραβέλια

Τέλος η Λαϊκή Συσπείρωση, από συζητήσεις γνωρίζουμε οτι θα κατέβει στις εκλογές του Οκτώβρη, δεν υπάρχει κάτι νεότερο ούτε κάποια ανακοίνωση από τον συνδιασμό, εκτός από την ενημέρωση για τις περιφεριακές της Λαϊκής Συσπείρωσης όπου Υποψήφιος Περιφερειάρχης στην περιφέρεια Ν.Α. θα είναι ο Γιάννης Αγγέλου.

Απάντηση της Αναστασίας Ψάλτη, στις αναφορές του Δημάρχου Τήνου

Απάντηση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»...

Παρέμβαση Αναστασίας Ψάλτης για τη μεταφορά της λυματολάσπης του Βιολογικού

Παρέμβαση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»...

Δήλωση Αναστασιας Ψάλτη για τα διαθέσιμα εργαλεία και προγράμματα ενεργειακής αναβάθμισης δημόσιων και δημοτικών κτιρίων

Δήλωση της Αναστασίας Ψάλτη, Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε»...