Σάββατο 22 Ιουνίου
26.6 C
Tinos

Δήμος Τήνου: Με την υπογραφή της  σύμβασης στην τελική ευθεία η επισκευή και συντήρηση του κινηματογράφου ΑΙΟΛΙΣ

Υπογράφηκε σήμερα, 15  Φεβρουαρίου 2023, μεταξύ του Δήμου Τήνου και της Ανώνυμης Τεχνικής Εταιρείας DIALETI, η σύμβαση του έργου: «Επισκευή και συντήρηση κινηματογράφου ΑΙΟΛΙΣ  Δήμου Τήνου».

Όταν ολοκληρωθεί ο πολυχώρος αυτός πολιτισμού με κινηματογράφο, υπαίθριο κινηματογράφο, θεατρική σκηνή, καμαρίνια κλπ, θα επιστρέψει ένα κύτταρο ψυχαγωγίας και πολιτισμού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία, την παράδοση και την κουλτούρα του τόπου μας στην καρδιά της Χώρας.

Ο Δήμαρχος Γιάννης Σιώτος τόνισε: «Η αποκατάσταση του ιστορικού κινηματογράφου Αιολίς ήταν ψηλά στις προτεραιότητές μας και αποτελούσε ηθική υποχρέωση προς τον τόπο μας. Πρόκειται για ένα έργο πνοής και υψίστης σημασίας για τον Δήμο που ήταν επιθυμία διαχρονικά, και μετά από κοπιώδεις προσπάθειες 3.5 ετών είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσει και να ολοκληρωθεί σε 16 μήνες. Η λειτουργική αποκατάσταση του κινηματογράφου «Αιολίς – Σίμος Ορφανός» θα προσελκύσει το ενδιαφέρον των επισκεπτών και θα συμβάλει στην πολιτιστική και αισθητική αναβάθμιση του νησιού μας. Ακόμη ένα έργο αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιριακού αποθέματος στον χώρο του πολιτισμού υλοποιείται σύμφωνα με τις προεκλογικές μας  δεσμεύσεις και το όραμά μας για την Τήνο.»

Μήνυμα Δήμου Τήνου για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Σήμερα τιμούμε τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη...

Διακοπή υδροδότησης στην πόλη της Τήνου

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω ζημιάς στο  κεντρικό δίκτυο θα...

Ανοιχτή εκδήλωση «Προς μία πιο βιώσιμη Τήνο με μηδενικά πλαστικά απόβλητα»

Μία νέα εποχή ξεκινά με την ανοιχτή εκδήλωση «Προς...

Δήμος Τήνου : Ανακοίνωση – Ενημέρωση σχετικά με κοινόχρηστους χώρους

Αγαπητοί συμπολίτες, ο μήνας Ιούνιος έχει ήδη “διανύσει” το 1/3...