Σάββατο 27 Ιουλίου
26.7 C
Tinos

Δελτίο για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα από το Λιμεναρχείο Τήνου

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών  Φαινομένων που εκδόθηκε την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023, από την Εθνική  Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.), πρόκειται να εκδηλωθούν επικίνδυνα καιρικά  φαινόμενα το Σάββατο 18-11-2023 στην ευρύτερη θαλάσσια και παράκτια περιοχή  της νήσου Τήνου. Συγκεκριμένα αναμένονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές  και σποραδικές καταιγίδες και προβλέπονται να αναπτυχθούν θυελλώδεις  νοτιοδυτικοί άνεμοι έως και 8 μποφόρ, βαθμιαία βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. 

2. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούνται οι ιδιοκτήτες ελλιμενισμένων σκαφών σε  λιμένες και όρμους της θαλάσσιας περιοχής μας: 

i. Να προβούν ΑΜΕΣΑ στην ασφαλή πρόσδεση και στον έλεγχο των σκαφών τους.  ii. Να βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για παροχή συνδρομής, εφόσον απαιτηθεί. iii. Να αποφεύγεται έως την βελτίωση των καιρικών συνθηκών, η δραστηριοποίηση  σε θαλάσσιες περιοχές ή εφόσον ήδη έχουν αποπλεύσει να επιστρέψουν  εγκαίρως σε ασφαλή λιμένα ή όρμο. 

3. Συνιστάται να αποφεύγεται η άσκοπη μετακίνηση των πολιτών στις λιμενικές  εγκαταστάσεις και τους παραλιακούς, γενικά, χώρους για την αποφυγή ατυχημάτων. 4. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Αρ. 33 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Λιμένα  Αριθμ. 20 (Φ.Ε.Κ. 1929Β΄/2018), σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες και όταν η  ορατότητα είναι περιορισμένη, απαγορεύεται η διενέργεια θαλάσσιων μέσω  αναψυχής. 

5. Αλιευτικοί σύλλογοι παρακαλούνται για την έγκαιρη ενημέρωση των μελών τους. 6. Σε περίπτωση ανάγκης οι επικοινωνίες μεταξύ σκαφών και της Υπηρεσίας μας να  διενεργούνται στο κανάλι VHF 12 και στα τηλέφωνα 2283022348/22220. 

Λιμεναρχείο Τήνου – Ενημέρωση σχετικά με το έκτακτο Δελτίο Καιρικών Φαινομένων της Ε.Μ.Υ.

Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με το έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων...

Σύλληψη 16χρονου για οδήγηση άνευ άδεια ικανότητας

Στη σύλληψη ενός (01) ημεδαπού, ηλικίας 16 ετών, προέβησαν...

Τήνος – Πτώση γυναίκας στη θάλασσα κατά την επιβίβαση της στο πλοίο (BINTEO)

Λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι, κάτω από αδιευκρίνιστες...

Συλλήψεις 7 οδηγών για στέρηση άδειας ικανότητας οδήγησης

Στη σύλληψη επτά (07) ημεδαπών οδηγών προέβησαν κατά το...