Κυριακή 15 Ιουνίου
21.8 C
Tinos

Αθηνόραμα: Γιορτάζουμε την τυρινή εβδομάδα με Καρίκι Τήνου

Ακούστε αυτό το άρθρο

Γιορτάζουμε την τυρινή εβδομάδα με ιδιαίτερες προτάσεις ελληνικών τυριών

Μια καινούργια κουλτούρα τυριού γεννιέται πλέον στα μέρη μας και μας καλεί να διαμορφώσουμε επειγόντως το πλατό μας.

Τα γαλανόλευκα τυριά εξελίσσονται και παίζουν πλέον μπάλα στα εστιατόρια. Μια καινούργια κουλτούρα τυριού γεννιέται πλέον στα μέρη μας και μας καλεί να διαμορφώσουμε επειγόντως το πλατό μας, λίγο πριν το φινάλε της τυρινής εβδομάδας. 

Μπορούμε να το παινευτούμε: οι Έλληνες είμαστε οι πρώτοι τυροφάγοι του πλανήτη! Ποιος θα το περίμενε, αλλά οι Γάλλοι έρχονται δεύτεροι με 23,75 κιλά το χρόνο, ενώ εμείς χτυπάμε τα 34,25! Αν βεβαίως μας πουν φετοφάγους, δεν θα χουν άδικο, τώρα όμως ευτυχώς έρχονται στο προσκήνιο αρκετά φανταστικά τυριά μικρών παραγωγών. Μια καινούργια κουλτούρα κατανάλωσης τυριού αρχίζει να γεννιέται και πλέον βλέπουμε συχνά λιγότερο γνωστά τυριά να σερβίρονται και στα εστιατόρια που προτείνουν σύγχρονη και κλασική ελληνική κουζίνα. Στο πρόσφατο παρελθόν, ξεπήδησε από το πουθενά το καρίκι της Τήνου, που ωριμάζει μέσα σε ξερή κολοκύθα και η πικάντικη γεύση του κινείται ανάμεσα στην κοπανιστή και το ροκφόρ. Πλέον κάνει γκραν σουξέ, αφού ο Μποτρίνι τού έχει αφιερώσει μια φανταστική τάρτα με την αφεντιά του και κολοκύθι. 

Διάβασε περισσότερα: athinorama.gr

Μήνυμα του Φίλιππου Φόρτωμα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων και όλοι μας γυρνάμε...

Εορτή λήξης Κατηχητικών Σχολείων Ιεράς Νήσου Τήνου (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου και Τήνου...

Σύλλογος Εστίασης Τήνου – «Η οπτική ίνα… τύφλωσε τη λογική»

Μετά λύπης μας – και κυρίως με οργή –...

Αναστασία Ψάλτη: «Χωρίς τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας διαμορφώνεται το μέλλον της Τήνου»

Δήλωση της Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Αλλάζουμε» και Δημοτικής...