Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου
10.4 C
Tinos

Αθηνόραμα: Γιορτάζουμε την τυρινή εβδομάδα με Καρίκι Τήνου

Γιορτάζουμε την τυρινή εβδομάδα με ιδιαίτερες προτάσεις ελληνικών τυριών

Μια καινούργια κουλτούρα τυριού γεννιέται πλέον στα μέρη μας και μας καλεί να διαμορφώσουμε επειγόντως το πλατό μας.

Τα γαλανόλευκα τυριά εξελίσσονται και παίζουν πλέον μπάλα στα εστιατόρια. Μια καινούργια κουλτούρα τυριού γεννιέται πλέον στα μέρη μας και μας καλεί να διαμορφώσουμε επειγόντως το πλατό μας, λίγο πριν το φινάλε της τυρινής εβδομάδας. 

Μπορούμε να το παινευτούμε: οι Έλληνες είμαστε οι πρώτοι τυροφάγοι του πλανήτη! Ποιος θα το περίμενε, αλλά οι Γάλλοι έρχονται δεύτεροι με 23,75 κιλά το χρόνο, ενώ εμείς χτυπάμε τα 34,25! Αν βεβαίως μας πουν φετοφάγους, δεν θα χουν άδικο, τώρα όμως ευτυχώς έρχονται στο προσκήνιο αρκετά φανταστικά τυριά μικρών παραγωγών. Μια καινούργια κουλτούρα κατανάλωσης τυριού αρχίζει να γεννιέται και πλέον βλέπουμε συχνά λιγότερο γνωστά τυριά να σερβίρονται και στα εστιατόρια που προτείνουν σύγχρονη και κλασική ελληνική κουζίνα. Στο πρόσφατο παρελθόν, ξεπήδησε από το πουθενά το καρίκι της Τήνου, που ωριμάζει μέσα σε ξερή κολοκύθα και η πικάντικη γεύση του κινείται ανάμεσα στην κοπανιστή και το ροκφόρ. Πλέον κάνει γκραν σουξέ, αφού ο Μποτρίνι τού έχει αφιερώσει μια φανταστική τάρτα με την αφεντιά του και κολοκύθι. 

Διάβασε περισσότερα: athinorama.gr

Διακόσια δύο χρόνια από την Εύρεση της Αγίας Εικόνος στην Τήνο (ΦΩΤΟ)

Τελέσθηκε σήμερα Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Πανίερο Ναό της...

Προ των πυλών η “Ενεργειακή Κοινότητα Πολιτών” στην Τήνο

Κατά την τελευταία τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τήνου,...

Μεγαλοπρεπής Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος με κατάνυξη και ευλάβεια (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Με θρησκευτική λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέστηκε η Ακολουθία της...

Επίσκεψη 1ου Δημοτικού Σχολείου Τήνου στην Ξινάρα

Την Τετάρτη 29-01-2025, πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη των μαθητών των...