Η ομάδα της βραβευμένης με δύο αστέρια FNL Μαραθιάς – ο ιδρυτής της, Μαρίνος Σουράνης, ο επιδραστικός της σεφ, Μιχάλης Μάρθας και ο γκουρού στη διαχείριση εστιατορίων, με σημαντικές οινικές γνώσεις, Ευριπίδης Αποστολίδης –πρόκειται να δώσουν στο νησί της Τήνου ένα ιδιαίτερο γαστρονομικό εγχείρημα που θα εστιάζει στα κοκτέιλ και το κρασί, χωρίς βέβαια να λείπουν και οι τηνιακές γεύσεις, σχεδιασμένες από τον Μιχάλη Μάρθα και δοσμένες μέσα από την οπτική του ματιά.
Τα εγκαίνιά του έχουν οριστεί για την 21η Μαΐου ενώ το όνομά του προέρχεται από ένα φινετσάτο κοχύλι. «Πριν χρόνια, είχα πάει με τη σύζυγο και την κόρη μου, την Ειρήνη, στην παραλία Κουμελάς. Εκεί, μέσα σε πλήθος κοχυλιών, η Ειρήνη βρήκε έναν αστρέα – ένα πολύ ασυνήθιστο κοχύλι. Το κρατήσαμε και αποφασίσαμε να ονομάσουμε έτσι το νέο μας στέκι», μου είπε ο Μαρίνος Σουράνης. Με στόχο λειτουργίας όλους τους μήνες του έτους, το Astrea θα απευθύνεται τόσο στους κατοίκους του πανέμορφου κυκλαδίτικου νησιού όσο και στους επισκέπτες που το κατακλύζουν τους ζεστούς, κυρίως, μήνες του χρόνου. Για σπίτι του επέλεξε ένα παραδοσιακό οίκημα στη Χώρα της Τήνου (εκεί όπου στεγάζονταν το gastrobar Τ_24), τη διακόσμηση του οποίου έχει αναλάβει η αρχιτέκτονας Δήμητρα Μαράκη.
Η γευστική μέρα του Astrea θα ξεκινά με πρωινό – μπουφέ και a la carte – και θα συνεχίζεται με brunch ως τις 2 το μεσημέρι ενώ το βραδινό θα κάνει έναρξη γύρω στις 6 το απόγευμα και θα στηρίζεται σε μια κάρτα με δέκα-δώδεκα πιάτα που θα συνοδεύουν όμορφα το ποτό, στο οποίο και δίνεται έμφαση. Head chef του cocktail-wine bar θα είναι ο, επί χρόνια συνεργάτης του Μιχάλη Μάρθα στην κουζίνα της Μαραθιάς, Κωνσταντίνος Παππάς. Ανάμεσα στα πιάτα που θα φιγουράρουν στο μενού θα βρίσκεται και η pasta με γραβιέρα και σίσιρα, η εποχιακή σαλάτα με βολάκι και τα ζυμαρικά με θαλασσινά και αγκινάρα. «Δεν έχουμε καταλήξει στο μενού. Επιθυμία μας είναι όπως, να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα», μου είπε ο Μιχάλης Μάρθας. Όσο για τη λίστα κρασιών, είναι δημιούργημα του Ευριπίδη Αποστολίδη και θα περιέχει, αρχικά, εκατό περίπου ετικέτες από τον ελληνικό, κυρίως, αμπελώνα αλλά και το διεθνή.
Στόχος της ομάδας είναι να εξελιχθεί το Astrea σε ένα «καταφύγιο 365 ημερών» για ποιοτικό ποτό και φαγητό. Τους, δε, χειμερινούς μήνες σκοπεύουν να διοργανώνουν εκδηλώσεις με guest chefs καθώς και οινοποιεία.
Info: Ταξιαρχών 24, Tinos 842 00
*Φωτογραφία: Άννα Τασιούλα
Πηγή: www.fnl-guide.com/