Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου
13.4 C
Tinos

Απόφοιτος Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου ταξιδεύει στο Λας Βέγκας για το «Greek Marble»

Μετά την επιτυχημένη ελληνική παρουσία του κλάδου του Μαρμάρου στην Διεθνή Έκθεση «The Big 5» 2022 στο Ντουμπάι, με το νέο Brand «Greek Marble, Then. Now. Forever», o πρώτος σταθμός του 2023 είναι η Διεθνής Έκθεση TISE-StonExpo, που θα πραγματοποιηθεί από 31 Ιανουαρίου έως 02 Φεβρουαρίου 2023 στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ. 

Η έκθεση StonExpo πραγματοποιείται στο πλαίσιο της TISE και η Enterprise Greece υποστηρίζει την 1η Ελληνική συμμετοχή του κλάδου σε αυτή. Η Διεθνής Έκθεση TISE διοργανώνεται για 35η χρονιά, στο εκθεσιακό κέντρο Mandalay Bay, στο Λας Βέγκας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής και είναι η σπουδαιότερη έκθεση του τομέα στην Βόρεια Αμερική. Ουσιαστικά πρόκειται για τρεις παγκόσμιας κλάσης εκθέσεις που διεξάγονται ταυτόχρονα: Surfaces (τομέας επίστρωσης δαπέδων), StonExpo (μάρμαρα και πετρώματα) και TileExpo (πλακίδια).

Στο εθνικό περίπτερο θα συμμετάσχουν 8 εταιρίες, από τις δυναμικότερες του κλάδου, ενώ παράλληλα έχει σχεδιασθεί και ένα κεντρικό περίπτερο «Greek Marble», το οποίο στοχεύει μέσω μια μοναδικής διαδραστικής εμπειρίας, να προωθήσει μερικά από τα πιο εμβληματικά και παγκοσμίως γνωστά είδη ελληνικών μαρμάρων. Ο επισκέπτης του περιπτέρου θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ζωντανά τη δημιουργία ενός έργου τέχνης που θα επιμεληθεί γλύπτης, απόφοιτος του Προπαρασκευαστικού και Επαγγελματικού Σχολείου Καλών Τεχνών Πανόρμου Τήνου και να ενημερωθεί για τις δυνατότητες που προσφέρει το ελληνικό μάρμαρο σε πλειάδα εφαρμογών. Την πρώτη μέρα της έκθεσης θα υπάρξει επίσης, ειδική ομιλία για το Ελληνικό Μάρμαρο στο Natural Stone Theater.

Το 2022, στην πρώτη δια ζώσης διοργάνωση της TISE μετά την πανδημία, η συνολική εκθεσιακή επιφάνεια ανήλθε σε 302.748 τετραγωνικά πόδια (35.000 τ.μ.) και σε αυτή συμμετείχαν 475 εκθέτες (Αμερική 76%, Καναδάς 7% και εκτός Αμερικής 3% -μειωμένη λόγω της πανδημίας). Η επισκεψιμότητα δε, παρουσίασε άνοδο της τάξεως του 71% έναντι αυτής του 2020, όπου η έκθεση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία πριν την έναρξη της πανδημίας. Κατ’ επέκταση, οι ελληνικές εταιρείες ευελπιστούν ότι θα έχουν την ευκαιρία να δικτυωθούν με πολλούς αγοραστές και να συνομιλήσουν με μερικές από τις ισχυρότερες εταιρίες του κλάδου κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης. 

Στη Διεθνή Έκθεση TISE-StonExpo, οι χιλιάδες εμπορικοί επισκέπτες θα ενημερωθούν για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά και την ιστορία του ελληνικού μαρμάρου μέσα στους αιώνες, αλλά και τις σύγχρονες δυνατότητες επεξεργασίας του από τις ελληνικές επιχειρήσεις για την εφαρμογή του σε διεθνή έργα υψηλών προδιαγραφών. Η Enterprise Greece και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας-Θράκης (Σ.Ε.Μ.Μ.Θ.) συνεργάστηκαν με κοινό στόχο την ενίσχυση της εξωστρέφειας του εμβληματικού αυτού κλάδου για τις ελληνικές εξαγωγές αλλά και την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος. Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Μαρμάρου Μακεδονίας – Θράκης, συμμετέχει στην Στρατηγική Συμμαχία για την Προώθηση Φυσικών Πετρωμάτων (Natural Stone Strategic Alliance), στην οποία οι Σύνδεσμοι που εκπροσωπούν τις χώρες με τη μεγαλύτερη παραγωγή και εξαγωγική δραστηριότητα στον κλάδο των φυσικών πετρωμάτων, συνεργάζονται στενά για την στρατηγική ανάπτυξη του τομέα. Στη συμμαχία αυτή συμμετέχουν πέρα από την Ελλάδα, η Βραζιλία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, η Ιταλία και η Πορτογαλία, ενώ στην έκθεση αυτή θα υπάρξει συνάντηση και με τους συνδέσμους της Τουρκίας και της Αιγύπτου.

epixeiro.gr

Είμαστε μια οικογένεια – Διανομή τροφίμων στην Ιερά Νήσο Τήνο

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ Ανακοινώνεται...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Εορτασμού Οσίας Φιλοθέης (ΠΙΙΕΤ)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών και φιλεόρτων...

Οι Βρετανοί ψηφίζουν Τήνο για μήνα του μέλιτος

Είτε αναζητάτε έναν αξέχαστο μήνα του μέλιτος, το τέλειο...

Κοπή Αγιοβασιλειόπιτας Κατώτερων Κατηχητικών Σχολείων Τήνου στον Ι. Ναό Ευαγγελιστρίας Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –...