Δευτέρα 20 Μαΐου
20.8 C
Tinos

Ανοικτή επιστολή δημότη για το πρόβλημα της λειψυδρίας στη Δημοτική Κοινότητα Δύο Χωριών Τήνου

Προς

Κύριο Περιφεριάρχη Νοτίου Αιγαίου,
Κύριο Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κυκλάδων,
Κυρία Έπαρχο Τήνου,
Κύριο Δήμαρχο Τήνου.

Κοινοποίηση: Κύριο Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Δύο Χωριών

Αξιότιμοι,
εύχομαι καταρχάς κάθε καλό στο έργο που επιτελείτε.

Μέχρι την ηλικία των 18 ετών έζησα στα Δύο Χωριά. Τα παιδικά και εφηβικά εκείνα βιώματα στο χωριό μου με συνοδεύουν μέχρι και σήμερα, γι’ αυτό προσπαθώ να είμαι άρρηκτα συνδεδεμένος με όλες τις εκφάνσεις της ζωής του καθώς και με τα γεγονότα της θλίψης και της χαράς του. Λόγω όμως οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων, δεν δύναμαι να βρίσκομαι όλη την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών εκεί.Η αγάπη μου όμως για το Χωριό , την Τήνο και για όλα τα νησιά είναι μεγάλη.

Ο λόγος που με οδηγεί να απευθυνθώ σε εσάς είναι γιατί αφουγκράζομαι την αγωνία και τη θλίψη των συγχωριανών μου αλλά και πολλών κατοίκων και παραθεριστών, όχι μόνο των οικισμών της πατρογονικής γης αλλά και των περισσότερων χωριών της Τήνου. Και αυτή η αρνητική ψυχολογική κατάσταση δημιουργείται από το γεγονός της έλλειψης νερού.Νομίζω ότι εσείς γνωρίζετε καλύτερα από τον καθένα τα αίτια που οδήγησαν σε αυτή τη δυσμενή εξέλιξη, τα οποία έχετε τη δυνατότητα να θεραπεύσετε. Οδεύοντας λοιπόν προς το τέλος της θερινής περιόδου, θερμή παράκληση να δείτε το πρόβλημα.

Δεν γνωρίζω ποιος έχει την κατεξοχήν αρμοδιότητα πάνω στο φλέγον αυτό ζήτημα, ή αν αυτό επιμερίζεται. Η αγωνία μου όμως με κάνει να απευθυνθώ προς όλους σας. Τα δυσμενή σχόλια που αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ειδικότερα για την περιοχή μας είναι καταιγιστικά. Πρώτα ο Θεός, χρόνος για να λυθεί το θέμα μέχρι την επόμενη θερινή σεζόν υπάρχει. Μη μας απογοητεύσετε .Το κάθε χωριό, το κάθε νησί μας είναι μια όαση ελπίδας και αισιοδοξίας. Προσπαθήσετε εσείς και μετά όλοι μας να διατηρήσουμε αυτή την εικόνα. Η σκέψη σας να είναι πάντοτε στους αφανείς εναπομείναντες ήρωες κατοίκους που συνεχίζουν την παράδοση τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας.

Το νερό είναι δημόσιο αγαθό, το οποίο δεν νοείται να το στερείται κανένας άνθρωπος.Ευελπιστώντας ότι θα εγκύψετε πάνω στο πρόβλημα, σας εύχομαι υγεία και καλή δύναμη στο έργο σας.

Με εκτίμηση,
Ιωάννης Π. Βιδάλης,
Δημότης Δήμου Τήνου

Στον Πάνορμο Τήνου η Ελληνική Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μοτοσυκλέτας

Στο νησί της Τήνου θα βρίσκεται η Ελληνική Λέσχη...

Στον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο ο Παναγιώτης Κροντηράς – Δήμαρχος Τήνου

Ο Δήμαρχος Τήνου ΠαναγιώτηςΚροντηράς, συναντήθηκε για μια ακόμη φορά...