Τρίτη 25 Ιουνίου
26.9 C
Tinos

Ανεβαίνοντας στον Άγιο Ιωάννη τον Ρώσο Άβδου Τήνου (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στην περιοχή Άβδος Τήνου, λειτούργησε σήμερα επί τη επετείω των εκατό ετών από της εναποθέσεως στο Ν. Προκόπι Ευβοίας του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου, του νέου Ομολογητή, ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος πλαισιούμενος υπό του Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Γεωργίου Φανερού, Αρχιερατικού Επιτρόπου της Ιεράς νήσου Τήνου, του Αιδεσιμ. Πρωτοπρ. π. Κωνσταντίνου Δελλατόλα, Εφημερίου του χωρίου Καρδιανής Τήνου και του Ιερολ. Διακόνου π. Σπυρίδωνος-Αθανασίου Σάσσαλου, Αρχιδιακόνου της Ι.Μ. Λαρίσης και Τυρνάβου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, στο κήρυγμά του, αναφέρθηκε στον οσιακό βίο του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου και τον τρόπο με τον οποίο κατέστη προστάτης από τα πρώτα διακονικά βήματα και διαρκές καταφύγιο του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου, του οποίου η εμβληματική προσωπικότητα, το πολυσχιδές έργο, η ακαταπόνητη δραστηριότητα, ο θεολογικός λόγος και η πνευματική συγκρότηση τελούσαν υπό τη σκέπη και τη χάρη της Μεγαλόχαρης Τήνου και του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου του νέου ομολογητού.

Το εκκλησάκι, το οποίο ανηγέρθη δαπάνη και επιμελεία του μακαριστού Μητροπολίτου Φθιώτιδος κυρού Νικολάου (Πρωτοπαπά), Γέροντος του Μητροπολίτου Λαρίσης κ. Ιερωνύμου, συγκέντρωσε και φέτος πλήθος προσκυνητών από την Τήνο και τα χωριά της, αλλά και από μακρινά μέρη.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς νήσου Τήνου καλωσόρισε και προσφώνησε καταλλήλως και αναστασίμως εκ μέρους του Σεπτού Ποιμενάρχου Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου του Β’, τον Σεβ. Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, τον οποίον και ευχαρίστησε για τη λειτουργική του παρουσία και το θεολογικότατο κήρυγμα, το οποίο στάθηκε αφορμή να τιμήσουν τον Άγιο, να θυμηθούν τον μακαριστό Νικόλαο, αλλά και πολλούς άλλους Τηνίους, ανθρώπους πνευματικούς, μεγαλωμένους στην αυλή της Παναγίας και στα εξωκκλήσια της Ιεράς νήσου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε περιφορά της Ιεράς Εικόνος της Αναστάσεως και του Αγίου Ιωάννου του Ρώσου, πέριξ του Ιερού Ναού και ακολούθησε η παραδοσιακή δοχή με Τηνιακά φιλέματα για όλους τους προσκυνητές.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Χατζηράδου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΧΑΤΖΗΡΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Σκλαβοχωρίου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΣΚΛΑΒΟΧΩΡΙΟΥ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Καρδιανής Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΚΑΡΔΙΑΝΗΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίας Τριάδος Φαλατάδου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣΦΑΛΑΤΑΔΟΥ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις γνώσιν...