Δευτέρα 22 Ιουλίου
31.4 C
Tinos

Ανάλυση αποτελέσματος Δημοτικών Εκλογών στο Δήμο Τήνου 2023

Θα προσπαθήσω να αναλύσω όσο είναι δυνατόν το αποτέλεσμα των Δημοτικών εκλογών στον Δήμο Τήνου και αυτό σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των εκλογών του 2019, αν και δεν είμαι ούτε «αναλυτής», ούτε «δημοσκόπος» ούτε «αντικειμενικός δημοσιογράφος πολιτικού ρεπορτάζ» όπως έχουν αναφερθεί γκαρδιακοί φίλοι και φίλες, απλά έχω μια εμπειρία από το 1987 στα κοινά του τόπου μας, από διάφορα πόστα.

Η παράταξη του κ. Γ. Σιώτου το 2019 έλαβε 3.408 ψήφους επί 6.483 ψηφισάντων δηλαδή ποσοστό 52.56 %.

Στις πρόσφατες εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 η παράταξη του κ. Γ. Σιώτου έλαβε 2.275 ψήφους επί 6.400 περίπου ψηφισάντων ποσοστό 35,23 %.

Δηλαδή από τους 3.408 που ψήφισαν την παράταξή του το 2019, στις πρόσφατες εκλογές ψήφησαν μόνο 2.275 ψηφοφόροι, δηλαδή μια διαφορά 1.133 ψήφων, που αντιστοιχεί στο 18 % περίπου των δημοτών που δεν ψήφησαν την παράταξή του, τούτη τη φορά. (Μπορεί να υπάρχουν μικροδιαφορές σε ψήφους, διότι δεν έχουμε επίσημα τα τελικά αποτελέσματα).

Σε αντίθεση, στις πρόσφατες Περιφερειακές Εκλογές ο υποστηριζόμενος από την Νέα Δημοκρατία κ. Γιώργος Χατζημάρκος, έλαβε στην Τήνο υψηλά ποσοστά 64,30% και στην Τήνο επανεξελέγη πανηγυρικά Έπαρχος η κ. Νατάσα Δεληγιάννη.

Ακόμη πριν λίγους μήνες η Νέα Δημοκρατία στην Τήνο έλαβε σαρωτικό ποσοστό ψήφων στις Εθνικές Εκλογές και κατέλαβε και τις τέσσερις (4) έδρες Βουλευτών στις Κυκλάδες. Οι ψήφοι που έλαβε η Νέα Δημοκρατία τόσο στις Περιφερειακές Εκλογές όσο και στις Εθνικές, δεν ήταν μόνο από εγγεγραμμένα μέλη στην Τοπική της Οργάνωση, αλλά και από πολλούς άλλους από διάφορους πολιτικούς χώρους.

Τι έφταιξε και συνέβησαν αυτά στο ευλογημένο νησί της Τήνου;

Απραξία; Αλαζονεία, Ανικανότητα; Υποτίμηση συναδέλφων, υπαλλήλων, πολιτών;

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Τήνος 11 Οκτωβρίου 2023

Νίκος Φώσκολος Καναλέτος

Τήνος: Το νησί της πίστης και της τέχνης

Η Τήνος είναι νησί των βορείων Κυκλάδων, γνωστό περισσότερο...

Άλλο ένα Ηλιακό Ρολόι από τον κ. Ηλία Τζαβελόπουλο

Ένα ακόμη Ηλιακό Ρολόι δώρισε ο καθηγητής Φυσικής κ....

Μια βόλτα στην ομορφιά της φύσης της Τήνου 

Μια βόλτα σε ακροθαλασσιά της Τήνου και απολαύσεις μετά...

Η γιορτή του Βρυσιού και του Αποστόλου Θωμά

Κυριακή του Θωμά, πρώτη Κυριακή μετά το Πάσχα και...