Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου
17.6 C
Tinos

Ανακοίνωση από το Δήμο Τήνου

H Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, το Υπουργείο Εσωτερικών και την ΑΑΔΕ ανέπτυξε μία κεντρική πλατφόρμα για την υποβολή ηλεκτρονικής δήλωσης, τον αυτοματοποιημένο υπολογισμό και την είσπραξη των τελών επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων.

Η «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων» απευθύνεται σε όλες τις επιχειρήσεις της χώρας που υπόκεινται στο τέλος επί των ακαθάριστων εσόδων ή το τέλος παρεπιδημούντων, το οποίο είναι μέχρι σήμερα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν, σύμφωνα με την υποβληθείσα περιοδική τους δήλωση μαζί με την αντίστοιχη περιοδική δήλωση ΦΠΑ, στους Δήμους. Οι επιχειρήσεις πλέον έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ηλεκτρονικά τη δήλωση τους και να πληρώσουν ηλεκτρονικά το αναλογούν τέλος μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr) στην παρακάτω διεύθυνση:

https://www.gov.gr/ipiresies/epikheirematike-drasterioteta/phorologia-epikheireseon/elektronike-delose-epi-ton-akathariston-esodon-kai-tou-telous-diamones-parepidemounton

Η πλατφόρμα αναλαμβάνει να υπολογίσει αυτοματοποιημένα το αναλογούν τέλος και το τυχόν πρόστιμο σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής από την υποβληθείσα περιοδική δήλωση στην ΑΑΔΕ. H διαδικασία ολοκληρώνεται με την επιτυχημένη ηλεκτρονική πληρωμή της οφειλής μέσω της υπηρεσίας online πληρωμών IRIS από τη ΔΙΑΣ Α.Ε. Τα καταβληθέντα ποσά πιστώνονται απευθείας σε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου Τήνου.

Η ένταξη του Δήμου Τήνου στην «Πλατφόρμα Δήλωσης επί των ακαθάριστων εσόδων και παρεπιδημούντων» θα γίνει στις 23/1/2023. Αυτό σημαίνει ότι, μετά την ημερομηνία αυτή, όλες οι δηλώσεις των επιχειρήσεων θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Αναλυτικές οδηγίες χρήσης για τις επιχειρήσεις διατίθενται στους παρακάτω συνδέσμους:

https://wiki.govhub.gr/doku.php?id=manualgovappdaepolitis

Χρήσιμες πληροφορίες

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο Τμήμα Εσόδων & Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Τήνου (Μαρία Μωραΐτη, τηλ. 2283360136, m.moraiti@133.syzefxis.gov.gr)

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίου Νικολάου Πύργου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΕΝΟΡΙΑ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΤΗΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ Φέρεται εις γνώσιν των ευσεβών καί...

Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών Αγίου Νικολάου πόλεως Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΟΛΕΩΣ ΤΗΝΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ Φέρεται εις γνώσιν...

Καταργήθηκε το Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου “Γιαννούλης Χαλεπάς” από ΝΠΔΔ (απόφαση & λίστα)

Η υπόθεση του Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Τήνου "Γιαννούλης Χαλεπάς"...

ΕΛΤΑ Courier Τήνου : Εορταστική προσφορά 45% με αποστολή Θυρίδα – Θυρίδα!

Προνομιακές τιμές για όλες τις αποστολές σας έως -45%...

Προσθήκη σχολίου

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ
Captcha verification failed!
Η βαθμολογία χρήστη captcha απέτυχε. Παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας!