Σάββατο 27 Ιουλίου
25.4 C
Tinos

Άμεση λύση ζητά η παράταξη Κροντηρά για το θέμα του Βιολογικού και αποκαλύπτει έγγραφο του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών για το ζήτημα!

Από τις πρώτες κινήσεις του νέου Δημάρχου Τήνου στο περιθώριο της συνάντησης εργασίας που πραγματοποίησε με τον νυν Δήμαρχο Γιάννη Σιώτο ήταν να ενημερωθεί για το θέμα της λειτουργίας του βιολογικού στο νησί. Όπως έχουμε ενημερώσει ο κ. Σιώτος και σε αυτό το ζήτημα “μετέθεσε” την όποια ενημέρωση στον κ. Κροντηρά με την δικαιολογία ότι απουσιάζει
συγκεκριμένος υπάλληλος που θα μπορούσε να δώσει ακριβείς εξηγήσεις. Το θέμα σήμερα οπως είναι γνωστό απασχολεί όλο το νησί λόγω της έντονης δυσοσμίας που αναδύεται και είναι ιδιαιτέρως έντονο στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής.
Χθες λοιπόν στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση Δημοτών οι οποίοι κατοικούν ή δραστηριοποιούνται σε περιοχές που αντιμετωπίζουν καθημερινά το
πρόβλημα της δυσοσμίας και των αναθυμιάσεων από το Βιολογικό της Χώρας Τήνου , με σκοπό να διαμαρτυρηθούν, να αποφασίσουν και να δρομολογήσουν τις μελλοντικές κινήσεις τους.


Στη συγκέντρωση οφείλαμε ως νέα Δημοτική Αρχή να παρευρεθούμε.
Το Δήμαρχο Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά, ο οποίος απουσίαζε στην Αθήνα λόγω προγραμματισμένων επαφών, εκπροσώπησαν οι εν ενεργεία και εκ νέου εκλεγμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, Νικόλαος Γκίζης και Ιωάννης Ζαλώνης , οι νεοεκλεγέντες Ευάγγελος Κορνάρος και Γεώργιος Περπινιάς συνοδευόμενοι από τον κ. Γεώργιο Παγανέλη. Το πρόβλημα είναι γνωστό εδώ και αρκετό καιρό και πρέπει να δοθεί το δυνατόν γρηγορότερα λύση.


Οι αιρετοί σύμβουλοι ενημέρωσαν τους παρευρισκόμενους ότι το ζήτημα είναι ψηλά στην ατζέντα μας και ότι στην πρώτη συνάντηση, μετά τις εκλογές του κ.Κροντηρά με τον κ. Σιώτο δεν είχαμε ενημέρωση λόγω απουσίας του Προϊσταμένου της Τεχνικής Υπηρεσίας οπως ισχυριστηκε ο νυν Δήμαρχος απάντηση που δυστυχώς και σήμερα λάβαμε στο αίτημά μας για
άμεση επίσκεψη στο χώρο μαζί με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο.

Δεν είναι δυνατόν λόγω απουσίας ενός υπαλλήλου να μην λειτουργεί το αρμόδιο τμήμα. Ζητάμε από τον κ. Σιώτο να ενημερώσει τους Δημότες για το αν έχουν γίνει και ποιες ενέργειες προς λύση του προβλήματος. Επιπρόσθετα επειδή ο Τηνιακός λαός πρέπει να γνωρίζει όλη την αλήθεια γνωστοποιούμε την απόφαση του Υπουργού Μεταφορών κ. Γκόλια με την οποια γίνεται
μερικώς αποδεκτή η από 30.03.2023 ένσταση της Κ/Ξ «ΔΙΑΤΟΝΟΣ ΑΤΕ – ΣΜΙΛΗ ΑΤΕ», αναδόχου του έργου: «Εγκατάσταση Επεξεργασίας Λυμάτων και Υποθαλάσσιος Αγωγός Διάθεσης Λυμάτων Δήμου Τήνου (Ν0300b)», και συγκεκριμένα για την ακύρωση του Πρωτοκόλλου Οριστικής Παραλαβής του έργου.


Όπως μπορείτε να δείτε η απόφαση αναφέρει ότι οι αναφερόμενες βλάβες και κακοτεχνίες οφείλονται σε κακή χρήση και ελλιπή συντήρηση από τον Δήμο Τήνου, που ως κύριος του έργου λειτουργεί αυτό μετά τη διενεργηθείσα διοικητική παραλαβή του έργου.

Η Ε.ΥΔ.Α.Π. στη Τήνο για το θέμα τα προβλήματα του Βιολογικού

Οι συναντήσεις του Δημάρχου Τήνου Παναγιώτη Κροντηρά με διευθυντικά...

Διαδοχικές συναντήσεις του Δημάρχου Τήνου με στελέχη της ΕΥΔΑΠ για το πρόβλημα με το Βιολογικό στο νησί!

Στα γραφεία της Εταιρείας Ύδρευσης Αποχέτευσης Πρωτευούσης Α.Ε. (ΕΥΔΑΠ),...

Τήνος – Τα “φώτα” ξανά πάνω στον βιολογικό

1η Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δήμου Τήνου,...

Θέμα 3ο: Βιολογικός (1η Ειδική Συνεδρίαση – Βίντεο)

Η Αναστασία Ψάλτη, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ απέστειλε...