Κυριακή 19 Μαΐου
22.8 C
Tinos

Ακολουθία της Αναστάσεως στη Μεγαλόχαρη Τήνου (ΦΩΤΟ)

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με τη συνδρομή του πληρώματος του πλωτού σκάφους του Λιμενικού Σώματος ΠΛΣ-609 πραγματοποιήθηκε η μεταφορά του Αγίου Φωτός από τη Σύρο στην Ιερά Νήσο Τήνο όπου μετά την άφιξή του στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας οι Εφημέριοι της Ιεράς Νήσου το παρέλαβαν για να το μεταφέρουν στις Ενορίες τους.

Τελέσθησαν η Ακολουθία της Παννυχίδος όπου ανεγνώσθη και η Ποιμαντορική Εγκύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’ και με καταρρακτώδη βροχή η τελετή της Αναστάσεως του Κυρίου και εν συνεχεία ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Έπαρχος Τήνου κα Αν. Δεληγιάννη, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Διατελέσαντας Υφυπουργό Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Διοικητής του ΑΤ Τήνου, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Τήνου, ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, ο Διατελέσαντας Δήμαρχος, μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων και χιλιάδες ευλαβείς Χριστιανοί, Τήνιοι και προσκυνητές.

Προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας της Αναστάσεως, ο Αρχιερατικός Επίτροπος της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός μετέφερε τις ευχές και ευλογίες του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ευχόμενος υγεία, ειρήνη, μακροημέρευση και φώτιση και ευχήθηκε σε όλους εορτίως.

Στο τέλος ευλογήθησαν και διενεμήθησαν τα ωά και εικόνα της Αναστάσεως ως ευλογία.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Ευάγγελος Ζαλώνης

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Η απογραφή του 2021 στην Τήνο (Μέρος Β’)

Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) με το ΦΕΚ 2090/Β/07-04-2024  ανακοίνωσε...

Προσφορά έκπληξη στη Σχολή Οδηγών του Μανώλη Λαγουρού στην Τήνο

Σούπερ Κλήρωση - Σούπερ ΔώροΜε κάθε νέα εγγραφή στη...

Ferryhopper: Ποια νησιά είχαν τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα το Πάσχα;

Οι τάσεις διαμορφώνονται σε σχέση με τις επιλογές των...