Τρίτη 1 Ιουλίου
29.8 C
Tinos

Αθηνόραμα: Γιορτάζουμε την τυρινή εβδομάδα με Καρίκι Τήνου

Ακούστε αυτό το άρθρο

Γιορτάζουμε την τυρινή εβδομάδα με ιδιαίτερες προτάσεις ελληνικών τυριών

Μια καινούργια κουλτούρα τυριού γεννιέται πλέον στα μέρη μας και μας καλεί να διαμορφώσουμε επειγόντως το πλατό μας.

Τα γαλανόλευκα τυριά εξελίσσονται και παίζουν πλέον μπάλα στα εστιατόρια. Μια καινούργια κουλτούρα τυριού γεννιέται πλέον στα μέρη μας και μας καλεί να διαμορφώσουμε επειγόντως το πλατό μας, λίγο πριν το φινάλε της τυρινής εβδομάδας. 

Μπορούμε να το παινευτούμε: οι Έλληνες είμαστε οι πρώτοι τυροφάγοι του πλανήτη! Ποιος θα το περίμενε, αλλά οι Γάλλοι έρχονται δεύτεροι με 23,75 κιλά το χρόνο, ενώ εμείς χτυπάμε τα 34,25! Αν βεβαίως μας πουν φετοφάγους, δεν θα χουν άδικο, τώρα όμως ευτυχώς έρχονται στο προσκήνιο αρκετά φανταστικά τυριά μικρών παραγωγών. Μια καινούργια κουλτούρα κατανάλωσης τυριού αρχίζει να γεννιέται και πλέον βλέπουμε συχνά λιγότερο γνωστά τυριά να σερβίρονται και στα εστιατόρια που προτείνουν σύγχρονη και κλασική ελληνική κουζίνα. Στο πρόσφατο παρελθόν, ξεπήδησε από το πουθενά το καρίκι της Τήνου, που ωριμάζει μέσα σε ξερή κολοκύθα και η πικάντικη γεύση του κινείται ανάμεσα στην κοπανιστή και το ροκφόρ. Πλέον κάνει γκραν σουξέ, αφού ο Μποτρίνι τού έχει αφιερώσει μια φανταστική τάρτα με την αφεντιά του και κολοκύθι. 

Διάβασε περισσότερα: athinorama.gr

Πυρκαγιά ξέσπασε στον χώρο δεματοποίησης απορριμμάτων στο Κοσσινί

Φωτιά εκδηλώθηκε στον χώρο δεματοποίησης απορριμμάτων στην περιοχή Κοσσινί. Νεότερες...

Δειτε live: “Οι Φίλοι του Πράσινου” – 50 χρόνια από την ίδρυση του Συλλόγου

Πρόγραμμα Γενικής Συνέλευσης της 8ης Ιουνίου 2025 ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΜΕ ΤΑ 50...

Pilates Δίπλα στη Θάλασσα – Δωρεάν Μάθημα στο Ξενοδοχείο ΟΡΙΟΝ

Αν αγαπάς την ευεξία, τη φύση και την κίνηση,...

Η εορτή του Αγίου Δωροθέου στη Μεγαλόχαρη Τήνου

Με τη δέουσα λαμπρότητα και την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη...