Τρίτη 1 Ιουλίου
30.8 C
Tinos

Βραβεύτηκε ο Φαβιανός Ρουγγέρης, από την Τήνο για την άγρια αγκινάρα στα «17α Βραβεία Ποιότητας» του Γαστρονόμου

Ακούστε αυτό το άρθρο

Ο Φαβιανός Ρουγγέρης παραλαμβάνει το βραβείο του από την Αντωνία Ζάρπα. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

Από την Τήνο βραβεύτηκε ο Φαβιανός Ρουγγέρης, ένας επίμονος καλλιεργητής άγριας αγκινάρας που παλεύει με τη λειψυδρία και με τους κόπους του τροφοδοτεί όλο το νησί.

Φέτος, τα Βραβεία ήταν αφιερωμένα σε Κυκλαδίτες παραγωγούς. Σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι της ιστορίας των Κυκλάδων, που διάφορες συγκυρίες, έχουν περιορίσει την ενασχόληση με τη γη και την παραγωγή, τα Βραβεία του Γαστρονόμου «φώτισαν» τις εξαιρέσεις.

Το Ιστορικό Μουσείο Ερμούπολης σχεδίασε το φετινό βραβείο. Photo: Νίκος Κοκκαλιάς

Τους ανθρώπους που επιμένουν να παλεύουν με τη γη και με τα ζώα, να παράγουν τυριά και παραδοσιακά αλλαντικά, να καλλιεργούν ντόπιες ποικιλίες και με πείσμα να περιφρουρούν τον κυκλαδίτικο τρόπο ζωής.

Γαστρονόμος – Φαβιανός Ρουγγέρης, ο αγκιναράς της Τήνου

Φωτογραφίες: Έβελυν Φωσκόλου Ο παθιασμένος με τη γη Φαβιανός, που...

γαστρονόμος – Στην Κουναριά για μαραθοτηγανίτες και κατσικάκι λεμονάτο

Σε μια από τις πιο ωραίες ταβέρνες της Τήνου,...

Η Γιορτή της αγκινάρας στην εκπομπή “Σαββατοκύριακο με Μάνεση” στον ALPHA [Βίντεο]

Σήμερα, Σάββατο 15 Ιουνίου o Προέδρου του Ενωτικού Συλλόγου...

Ενίσχυση για την καλλιέργεια της Αγκινάρας Τήνου

Ποιες δράσεις επιδοτούνται Ολοκληρώθηκε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ η πληρωμή των Μέτρων για...