Σάββατο 25 Μαΐου
19.8 C
Tinos

6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών του Ινστιτούτου Υγείας στην Τήνο

6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών του Ινστιτούτου Υγείας . Το εν λόγω Συνέδριο, θα πραγματοποιηθεί στις 27 – 29 Ιουνίου 2024 στο « Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού».

Σκοπός του εν λόγω Συνεδρίου είναι η ενημέρωση της νοσηλευτικής κοινότητας και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου σε θέματα υγείας, με συμμετοχή όλων των εκπροσώπων του ακαδημαϊκού, όσο και του κλινικού χώρου της Νοσηλευτικής αλλά και των λοιπών ανθρωπιστικών επιστημών. Επίσης έχει σκοπό να αναζητηθούν λύσεις και να δοθούν απαντήσεις στις σύγχρονες προκλήσεις στον χώρο της Υγείας. Η θεματολογία του συνεδρίου περιλαμβάνει σημαντικά και επίκαιρα ζητήματα που απασχολούν τη σύγχρονη επιστημονική κοινότητα και απευθύνεται σε όλους τους επαγγελματίες υγείας, σε επιστήμονες από διαφορετικά επιστημονικά πεδία που τα ενδιαφέροντά τους άπτονται της υγείας, στο μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, στους ασθενείς και στους φοιτητές.

Παρακάτω είναι η πρόσκληση του Πρόεδρος Ινστιτούτου Νοσηλευτικών Ερευνών & Πολιτικής Υγείας (Ι.Ν.Ε.Π.Υ.), Γεώργιος Τσόλας RN, MSc :

«Aγαπητοί Συνάδελφοι και Φίλοι,

Με ιδιαίτερη χαρά, σας προσκαλώ στο 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο Νοσηλευτικών Ερευνών του Ινστιτούτου Υγείας (Ι.Ν.Ε.Π.Υ.), το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 27-30 Ιουνίου, στο νησί της απαράμιλλης ομορφιάς, την Τήνο.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, οι επιστήμες κατακτούν συνεχώς νέους ορίζοντες, αντιμετωπίζουν επιτυχώς νέες προκλήσεις και οδηγούνται σε νέες προοπτικές. Η τεχνητή νοημοσύνη κατακτάει με ευκολία πια την ανθρώπινη γνώση, αποκωδικοποιεί διαρκώς περισσότερες διαδικασίες και προσπαθεί να διεισδύσει στα άδυτα της ανθρώπινης φύσης. Η τεχνητή νοημοσύνη είναι παρούσα, προσφέρει τεχνογνωσία και διεκδικεί μερίδιο ευθύνης στην υγειονομική περίθαλψη. Οι νέες τεχνολογίες μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στην παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών υγείας και να συνεργαστούν αποτελεσματικά με τη διεπιστημονική ομάδα των επαγγελματιών υγείας.

Οι επιστήμες υγείας και ειδικότερα η Νοσηλευτική επιστήμη μπορούν να υποστηριχθούν από τις τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης αλλά δεν μπορεί να υποκατασταθούν, καθώς κατέχουν ένα σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με άλλα επιστημονικά πεδία. Η νοσηλευτική φροντίδα εδρεύει στην ανθρώπινη σύνδεση που τροφοδοτεί και τροφοδοτείται από τη θεραπευτική σχέση. Η φροντίδα των ασθενών αποδίδει το μέγιστο θεραπευτικό όφελος μέσα από τη σχέση εμπιστοσύνης που χτίζεται με τα ιδιαίτερα εκείνα χαρακτηριστικά της διαπροσωπικής επικοινωνίας και της ενσυναίσθησης, που η τεχνολογία μπορεί να μιμηθεί αλλά δεν μπορεί να κατακτήσει, να αποδώσει και να αξιοποιήσει εξ ολοκλήρου.

Η διεπιστημονική συνεργασία, η διασύνδεση των γνώσεων και η ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των επαγγελματιών υγείας είναι η απάντηση και η ελπιδοφόρα προοπτική σε ένα ραγδαία εξελισσόμενο περιβάλλον στο χώρο της Υγείας. Το Ινστιτούτο Υγείας είναι εδώ για να επικοινωνήσει αυτή την αναγκαιότητα προς πάσα κατεύθυνση, στα κέντρα λήψης αποφάσεων και την εκάστοτε πολιτική ηγεσία. Ο τρόπος για την επίτευξη αυτού του στόχου είναι μια ισχυρή και ηχηρή επιστημονική παρουσία που παίρνει μορφή και φωνή μέσα από τη συμμετοχή όλων των επαγγελματιών υγείας στις επιστημονικές μας διοργανώσεις.

Η επιστημονική αρτιότητα, ο πολυθεματικός προσανατολισμός και η διεπιστημονική προσέγγιση θα είναι βασικοί άξονες διαμόρφωσης του επιστημονικού προγράμματος του συνεδρίου μας για ακόμη μια φορά. Αξιόλογοι ομιλητές και επιστήμονες από όλα τα πεδία των επιστημών Υγείας θα συμμετέχουν στις εργασίες του συνεδρίου, εξασφαλίζοντας την επιτυχία της επιστημονικής αυτής διοργάνωσης.

Προσκαλώ όλους τους Νοσηλευτές και Νοσηλεύτριες καθώς και τους επαγγελματίες κάθε ειδικότητας στο χώρο της Υγείας, να συμβάλουν με την παρουσία τους και την ενεργό συμμετοχή τους το 6ο Πανελλήνιο Διεπιστημονικό Συνέδριο του ΙΝΕΠΥ.

Η Τήνος έχει να προσφέρει απλόχερα στον καθένα μας κάτι μοναδικό και να χαρίσει σε όλους τη σωματική, ψυχική και πνευματική ανάταση που αναζητάμε. Η Τήνος θα γίνει φέτος το σημείο αναφοράς και συνάντησης για ένα καλύτερο αύριο για την Υγεία.

Η παρουσία σας θα είναι τιμή για εμάς.»

Τα νησιά ψάχνουν στέγη για γιατρούς – SOS για τις ελλείψεις στο Αιγαίο

«Όταν προκηρύσσονται θέσεις, οι γιατροί που ενδιαφέρονται μας καλούν για να...

«Νοσεί» η υγεία στην νησιωτική Ελλάδα – Άγονες οι προκηρύξεις, μαζικές οι παραιτήσεις γιατρών

Ενόψει της τουριστικής περιόδου που ήδη έχει ξεκινήσει σε...

Δήμαρχος Τήνου: Διεκδικούμε διαχρονικά την ενίσχυση του Κέντρου Υγείας

Παρότι δεν αποτελεί τυπική αρμοδιότητα του Δήμου, διεκδικούμε διαχρονικά...

15η Φεβρουαρίου: Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του...