Κυριακή 7 Ιουλίου
27.5 C
Tinos

Το συγκινητικό χαρτάκι ενός Τηνιακού προς τον τότε Δήμαρχο Τήνου Νικόλαο Κορνάρο για την Τράπεζα Αίματος

Την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024, ο Δήμος Τήνου πραγματοποίησε την τιμητική εκδήλωση για τους εθελοντές αιμοδότες της Τράπεζας Αίματος του Δήμου, στον αύλειο χώρο του Α’ Δημοτικού Σχολείου. Η εκδήλωση αυτή, με αφορμή την 50ή Εθελοντική Αιμοδοσία, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου και ανέδειξε τη σημασία της προσφοράς αίματος, ενός έργου ζωής που ξεκίνησε το 1986 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Η εκδήλωση άρχισε με χαιρετισμούς από τον Δήμαρχο Τήνου, κ. Παναγιώτη Κροντηρά, την Έπαρχο Τήνου, κα Αναστασία Δεληγιάννη – Άσπρου, το μύνημα από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου, κ.κ. Δωρόθεο Β’, και το μύνημα από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Καθολικών Νάξου – Τήνου, κ.κ. Ιωσήφ Πρίντεζη.

Στη συνέχεια, ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών, Ευάγγελος Ν. Κορνάρος, παρουσίασε μια ομιλία για την ιστορία και τη σημασία της Τράπεζας Αίματος του Δήμου Τήνου.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές της βραδιάς ήταν όταν ο Αντιδήμαρχος και γιός του αείμνηστου Δημάρχου Τήνου Νικολάου Ελ. Κορνάρου, που επί της δημαρχείας του ξεκίνησε το σημαντικό αυτό έργο της Τράπεζας Αίματος, μοιράστηκε με το κοινό ένα μήνυμα που βρήκε σε ένα δικόγραφο του πατέρα του από έναν Τηνιακό πολίτη. Το μήνυμα ανέφερε:

“Παράλληλα με τις ευχαριστίες μου στο Δήμο σας, επιθυμώ να εκφράσω και προσωπικά σε σας τα ίδια συναισθήματα.
Η προσφορά αίματος από την τράπεζα του Δήμου που επί μερών σας δημιουργήθηκε, στη μητέρα μου, που υποβλήθηκε σε εγχείρηση καρδιάς, ήταν σωτήρια.

ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ”

Το μήνυμα αυτό φανερώνει τον ανεκτίμητο αντίκτυπο της Τράπεζας Αίματος στην τοπική κοινωνία, σώζοντας ζωές και προσφέροντας ελπίδα σε δύσκολες στιγμές. Η συνεισφορά των εθελοντών αιμοδοτών είναι ανεκτίμητη, καθώς με μόλις 10 λεπτά από τον χρόνο τους προσφέρουν μια δεύτερη ευκαιρία ζωής σε συνανθρώπους τους.

Η εκδήλωση συνέχισε με την απονομή τιμητικών πλακετών στην πρώην Διευθύντρια Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», κα Αικατερίνη Παπανικολοπούλου, η οποία μαζί με τον αείμνηστο Δήμαρχο Νικόλαο Κορνάρο δημιούργησαν την Τράπεζα Αίματος το 1986.

Ακολούθησε η απονομή πλακετών στο Κλιμάκιο του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου «Αγία Σοφία», με ομιλία της εκπροσώπου, κα Καλλιόπης Ζησάκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τραγούδια από τη χορωδία “Οι Φιλόμουσοι Τήνου” και ένα μικρό παραδοσιακό κέρασμα. Όλοι οι εθελοντές αιμοδότες έλαβαν αναμνηστικά μπρελόκ για την 50ή αιμοδοσία, αναγνωρίζοντας την ανεκτίμητη προσφορά τους στην κοινωνία της Τήνου.

Το έργο της Τράπεζας Αίματος συνεχίζει να είναι φάρος ελπίδας και ζωής για τους κατοίκους της Τήνου, αποδεικνύοντας πως η αγάπη και η προσφορά δεν έχουν όρια.

Η 50η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι σε εξέλιξη – Σάββατο και Κυριακή
Γίνε Εθελοντής Μη μένεις Θεατής!

Μηδενικά πλαστικά απόβλητα θέλει να πετύχει η Τήνος

Τα εγκαίνια της πρωτοβουλίας της ΚοινΣΕπ Καλλονή «Προς μία...

50η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Τήνου

50η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Τήνου στη μνήμη του Ν....

Πρόσκληση σε Τιμητική Εκδήλωση για την 50η Εθελοντική Αιμοδοσία Δήμου Τήνου

Ο ΔΗΜΟΣ ΤΗΝΟΥ με αφορμή την 50η Εθελοντική Αιμοδοσία...