Κυριακή 7 Ιουλίου
27.5 C
Tinos

«Σμιλεύω τις νότες της ψυχής μου» | Κύκλος βιωματικών σεμιναρίων για άτομα τρίτης ηλικίας στην Τήνο

ε αφορμή τον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ευτυχίας (20/3), το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνει κύκλο μουσικοθεραπευτικών εκπαιδευτικών σεμιναρίων, για άτομα τρίτης ηλικίας, με τίτλο «Σμιλεύω τις νότες της ψυχής μου», από την Παρασκευή 8 Μαρτίου, στο Κέντρο Φιλοξενίας Ηλικιωμένων Τήνου.

Με αφετηρία τη μόνιμη έκθεση του Μουσείου Μαρμαροτεχνίας και με την καθοδήγηση του μουσικοθεραπευτή Γιώργου Παναγιωτόπουλου, οι συμμετέχοντες θα λάβουν μέρος σε μια σειρά διαδραστικών δραστηριοτήτων που ενισχύουν την έκφραση συναισθημάτων, την αλληλεπίδραση και την κοινωνικότητα, ενώ παράλληλα αποσκοπούν στην ενεργοποίηση και στην ανάκληση της μνήμης. Χρησιμοποιώντας κλασικά ή αυτοσχέδια μουσικά όργανα, όπως π.χ. εργαλεία και υλικά της μαρμαροτεχνίας, θα συνθέσουν τα δικά τους τραγούδια και θα απολαύσουν την ευεργετική δράση της μουσικής στην ψυχολογία και στη διάθεσή τους.

Ο κύκλος σεμιναρίων θα ολοκληρωθεί σε τέσσερις συναντήσεις στις 8/3, 22/3, 5/4 και 19/4 (ώρα 11:00).

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Μουσείο Μαρμαροτεχνίας, στο τηλέφωνο 22830 31290 (καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-18:00).

ΠΙΟΠ | Μουσείο Μαρμαροτεχνίας
Πύργος, Πάνορμος Τήνου 842 01

Σεμινάριο και συναυλία παραδοσιακής μουσικής από το ΠΙΟΠ στην Τήνο

«Το μοιρολόι της Παναγίας και τα τραγούδια του Αϊ...

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ 

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Διακοπή υδροδότησης στον Πύργο

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω εργασιών στο κεντρικό δίκτυο θα...