Παρασκευή 5 Ιουλίου
23.1 C
Tinos

Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου (ΔΛΦΤ)

Σε φάση προετοιμασίας βρίσκεται το Διεθνές Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Τήνου (ΔΛΦΤ) από τους υπευθύνους του, τον πρόεδρο και ιδρυτή του Ντίνο Σιώτη και τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Βασίλη Ρούβαλη.

Σε έναν μήνα (Πέμπτη, 24 Ιουλίου) θα ξεκινήσουν οι τετραήμερες φεστιβαλικές εκδηλώσεις, οι οποίες κινούνται θεματικά γύρω από τον κόσμο του βιβλίου.

Με 21 συγγραφείς από 6 χώρες, το «άνοιγμα» θα γίνει στη Μοσχούλειο Σχολή της Χώρας με παρουσίαση, αναγνώσεις και συζήτηση με Τηνιακούς λογοτέχνες, αλλά και με αναφορές στη σύγχρονη γαλλική λογοτεχνία μέσα από επιλεγμένα αποσπάσματα (ελληνικά – γαλλικά).
Παράλληλα, θα λάβει χώρα η φωτογραφική έκθεση Café Society με έργα του έγκριτου φωτογράφου Σπύρου Κατωπόδη – πρόκειται για στιγμιότυπα-πορτρέτα σημαντικών εκπροσώπων της νεοελληνικής γραμματείας, της ποίησης και της πεζογραφίας μας, φωτογραφημένων σε αγαπημένα τους καθημερινά στέκια, σημεία αναφοράς με παρονομαστή τις γεύσεις του καφέ και της κοινωνικής ζωής. Η έκθεση θα διαρκέσει για μία εβδομάδα (24-31 Ιουλίου, απογευματινές ώρες).

Οι επόμενες τρεις ημέρες περιλαμβάνουν τη συμμετοχή σημαντικών συγγραφέων στις οργανωμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο ΙΤΗΠ, στο ανοιχτό θέατρο του Βωλάξ και στο οινοποιείο Μπαλλής του Αρνάδου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο μουσικές βραδιές και μία κινηματογραφική προβολή. Αναμένεται δε να ανακοινωθεί ολοκληρωμένο σύντομα.

Οι Τηνιακοί και ξένοι επισκέπτες του νησιού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις ελεύθερα.

H διοργάνωση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Ινστιτούτου Θερβάντες, και σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τον Δήμο Τήνου, το Ιερό Ίδρυμα της Παναγίας Ευαγγελίστριας και το Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού.