Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
26.1 C
Tinos

Παρουσιάζουμε τις εργασίες των μαθητών που συμμετέχουν στην Περιβαλλοντική Ομάδα του ΕΠΑΛ Τήνου(ΦΩΤΟ)

ΤΟ ΤΕΤΑΡΤΟ ΕΒΟΜΑΔΙΑΙΟ ΜΑΘΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΠΑΛΛ ΤΗΝΟΥ, 8-12-2023

Με χαρά παρουσιάζουμε τις εργασίες και τα αποτελέσματα των δεξιοτήτων των μαθητών και μαθητριών του ΕΠΑΛ Τήνου που συμμετέχουν στην Περιβαλλοντική Ομάδα του ΕΠΑΛ, στον φιλόξενο χώρο του Φυτωρίου _Θερμοκηπίου _Δικτυοκηπίου του Συλλόγου ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, στις 8-12-2023 μάθημα τέταρτο.

Η Π.Ο. πειραματίζεται μεταξύ των άλλων, στην παραγωγή ελαιόδεντρων από μικρά κλαδιά ελιάς (μοσχεύματα), με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών κ.κ. Κώστα Καραγιώργο, Αγγελικής Αγγελοπούλου και Ιωάννη Ψάλτη. Ήδη από την προηγούμενη χρονιά που ξεκίνησε δυναμικά αυτή η προσπάθεια, έχουν παραχθεί 98 δενδρύλλια ΚΩΡΟΝΕ΄Ι΄ΚΗΣ ελιάς, τα οποία έχουν μεταφερθεί από το Θερμοκήπιο στο δικτυοκήπιο για την ανάπτυξή τους . Το σημερινό ύψος τους φτάνει τα 30-50 εκατοστά.

Είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε όλα τα Σχολεία.

Ευχαριστούμε θερμά για παροχή φυτοχώματος για τα πειράματά μας α) την Εταιρεία ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ β) «Φιλανθρωπική Οργάνωση Κάριτας Τήνου-Νάξου» καθώς επίσης την Εταιρεία ΤΟΠΙΟΔΟΜΗ Νίκος Μπαμπούτης για την παροχή εκατοντάδων γλαστρών διαφόρων μεγεθών .

Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς το Δ.Σ. του Μελισσοκομικού Σύλλογου Τήνου που μας επιχορήγησε με το ποσό των 300ε , τον μοναδικό Σύλλογο της Τήνου που μας χρηματοδότησε τα τελευταία 15 χρόνια , ενώ όλοι γνωρίζουν ότι ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ δεν λαμβάνουν χρηματοδότηση από κανένα Δημόσιο Φορέα ή από κανένα χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Ευχόμαστε να συνειδητοποιήσουν όλοι οι Συμπατριώτες μας ότι ο Σύλλογος ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, ανήκει σε όλους τους Τηνίους.

Ακολουθούν φωτογραφίες από τις δράσεις των παιδιών

Από το Δ.Σ. ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ

Ομόφωνο ψήφισμα των Τηνίων για την προστασία του φυσικού μας περιβάλλοντος

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΑΣΩΣΕΩΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ...

Ευχαριστήριο μαθητών Λυκείου στον Δημήτρη Αντωνίου.

Οι μαθητές του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου Τήνου...

Πραγματοποιήθηκε η ετήσια γενική συνέλευση του Συλλόγου «Οι φίλοι του πρασίνου»

16 Μαρτίου 2024, μιά Ιστορική Ημέρα Ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 16...