Δευτέρα 8 Ιουλίου
27.5 C
Tinos

Ολοκλήρωση 1ου σεμιναρίου tinos art festival 2023

Ολοκληρώθηκε το 1ο σεμινάριο του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου  στα πλαίσια των δράσεων του Tinos Art Festival 2023 ( Seminars – Exhibitions), με τίτλο : ΚΥΑΝΟΤΥΠΙΑ – ΗΛΙΟΤΥΠΙΑ και εισηγητή τον Εικαστικό Καρρά Ηλία.

Τα σεμινάρια και οι εκθέσεις  του Tinos Art Festival 2023 ( Seminars – Exhibitions) τελούνται υπό την Αιγίδα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, το Δήμο Τήνου, με Kυρίους χορηγούς την ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ, την FAST FERRIES καθώς και  τους Χορηγούς μας Πνευματικό Κέντρο Πανόρμου Δήμου Τήνου  « Γιαννούλης Χαλεπάς» , Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού,  Βιοτεχνική Σχολή, ΕΠΑΛ Τήνου, 2Κ, Rend a Car VIDALIS, Οceanis, IDEAL , ΤΥΠΟΣ,  Εστιατόριο Ντίνος, tinostoday, tinosnews.

Το σεμινάριο της ΚΥΑΝΟΤΥΠΙΑΣ – ΗΛΙΟΤΥΠΙΑΣ  είχε διάρκεια τεσσάρων ωρών.

 Η θεματική ήταν η μορφή του Γιαννούλη Χαλεπά και τα έργα του. Οι συμμετέχοντες  αφού ενημερώθηκαν για την τεχνική της « Κυανοτυπίας » απόλαυσαν τη διαδικασία  της ηλιακής εκτύπωσης, με σεβασμό και συγκίνηση αφού βρισκόμασταν στον αύλειο χώρο του σπιτιού του Γιαννούλη Χαλεπά.  Τα έργα των συμμετεχόντων το βράδυ του Σαββάτου 21:00 – 23:30 προβάλονταν στον αύλειο χώρο καθώς και στους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού του Γιαννούλη Χαλεπά.  Την εικαστική εγκατάσταση – Installation  επιμελήθηκε ο εικαστικός Ηλίας Καρρά. Για λίγες ώρες το βράδυ του Σαββάτου η μορφή του Γιαννούλη Χαλεπά παρούσα και ταυτόχρονα απούσα στο χώρο του.   

Για το συγκεκριμένο σεμινάριο θερμές ευχαριστίες στον Εικαστικό Ηλία Καρρά που δέκτηκε την πρόσκληση του Συλλόγου ΣΚΕΤ Τήνου και  υλοποίησε το σεμινάριο μεθοδικά και με εξαιρετικά  εικαστικά αποτελέσματα σε μικρό χρονικό διάστημα,  σε όλους τους συμμετέχοντες στο σεμινάριο, στον Πρόεδρο και στο ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου Τήνου « Γιαννούλης Χαλεπάς» για την φιλοξενία στο χώρο του Πνευματικού και στον αύλειο χώρο των Μουσείων,  στην Αντιπρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Πανόρμου Δήμου Τήνου « Γιαννούλης Χαλεπάς» κα Ευαγγελία Πανωρίου  καθώς και στον Ηλία Μάρκο για την βοήθειά τους , στην Ελένη Κοκκίνου για την επιμέλεια ήχου και εικόνας.

Για το ΔΣ του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Τήνου

Η Πρόεδρος

Αναστασία Χατζίρη

Bazaar βιβλίων και ειδών γραφικής ύλης από το ΠΙΟΠ 

Mε αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Βιβλίου (23/4),...

Διακοπή υδροδότησης στον Πύργο

Σας γνωρίζουμε ότι λόγω εργασιών στο κεντρικό δίκτυο θα...

Απλώνοντας Ευτυχία στον Πύργο Τήνου

Την Κυριακή, 14 Απριλίου, το χωριό του Πύργου στην...