Κυριακή 7 Ιουλίου
27.5 C
Tinos

Ο Σύρου Δωρόθεος στην Ιερά νήσο Τήνο την Κυριακή της Σαμαρείτιδος (ΦΩΤΟ)

Στον Ενοριακό Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Τριποτάμου Τήνου ιερούργησε σήμερα Κυριακή της Σαμαρείτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου – Τήνου κ. Δωρόθεος Β’ και τέλεσε τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο προμήτορος καλής και ευσεβούς οικογενείας με τη συμμετοχή του Αρχιερατικού Επιτρόπου Πρωτοπρ. Γεωργίου Φανερού, Εφημερίων και Διακόνων της νήσου.

Ο Σεβασμιώτατος ομίλησε περί του αποκαλυπτικού διαλόγου του Κυρίου και της Σαμαρείτιδος και περί της λατρείας του αληθινού Θεού και περί της λογικής λατρείας η οποία εν τέλει προσφέρεται σήμερα προς τον Θεό Πατέρα διά του Υιού εν Αγίω Πνεύματι στο Ιερό Θυσιαστήριο.

Συμμετείχαν και ετίμησαν την κεκοιμημένη και τους οικογενείς της, η Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Έπαρχος Τήνου, ο Δήμαρχος Τήνου, ο Λιμενάρχης Τήνου, ο Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του Ιερού Ιδρύματος, ο Αρχηγός της Μείζονος Αντιπολιτεύσεως του Δήμου Τήνου, η Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Τήνου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Γενικός Γραμματέας και μέλη της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, η Πρόεδρος και μέλη της Τοπικής Κοινότητος Κτικάδου-Τριποτάμου, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Υστερνίων, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Δύο Χωρίων, ο Τήνιος εκδότης κ. Αντ. Δελατόλας, ο διατελέσας Αντιπρόεδρος της Διοικούσης Επιτροπής του ΠΙΙΕΤ, Πρόεδροι και μέλη Συλλόγων και Φορέων, εκκλησιαστικοί επίτροποι, ιεροψάλτες, διακονητές και ευλαβείς Χριστιανοί κάτοικοι του χωρίου Τριπόταμος και εξ άλλων περιοχών της Ιεράς νήσου.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας παρετέθη παραδοσιακή δοχή.

Φωτογραφίες: Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Στη Βουλή εξέχουσες προσωπικότητες των επιστημών της Διασποράς με πρωτοβουλία Φίλιππου Φόρτωμα

Με πρωτοβουλία του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας Φίλιππου...

Ψήφισμα Εκδημίας Δημητρίου Γιαννίτση – Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίας Παρασκευής πόλεως Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΓΙΑΣ...

Ψήφισμα Εκδημίας Δημητρίου Γιαννίτση – Ιερός Ενοριακός Ναός Αναλήψεως του Κυρίου Αρνάδου Τήνου

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΕΡΑΣ ΝΗΣΟΥ ΤΗΝΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣΑΝΑΛΗΨΕΩΣ...

Ιερά αποδημία της Ι.Μ. Κορίνθου στην ιερά νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Στην Ιερά Νήσο Τήνο πραγματοποιήθηκε όπως κάθε χρόνο η...