Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
26.1 C
Tinos

Ο Νεκτάριος Αντωνόπουλος εκθέτει στο ΔιαΧρόνος

Γράφει ο Νίκος Φώσκολος,

Μια αισιόδοξη και αξιέπαινη προσπάθεια προβολής του Πολιτισμού την νεότερης Τήνου προωθεί ο Θέμης Καζιάνης σε ιδιόκτητο πολιτιστικό χώρο αυτόν με το όνομα: #ΔιαΧρόνος

Εκεί παρουσιάζει για δεύτερη φορά έκθεση ζωγραφικής ο Τηνιακός Νεκτάριος Αντωνόπουλος με τίτλο: ΑΠΟΗΧΟΣ / ECHOES | Νεκτάριος Αντωνόπουλος

Είναι μία ενότητα έργων που με το δικό του χαρακτηριστικό τρόπο ο Νεκτάριος Αντωνόπουλος ζωγραφίζει τοπία, όπου η ζωγραφική ως ο απόηχος γίνεται μεσάζοντας μεταξύ του φαινομενικού και του εννοιολογικού.

Η ζωγραφική, όπως αναφέρει ο Ν. Αντωνόπουλος «είναι ένα είδος γλώσσας που αποτελείται από λέξεις. Oι λέξεις δεν είναι τίποτε άλλο παρά μία σειρά γραμμάτων, όπου μεμονωμένα μπορεί να μην βγάζουν κάποιο νόημα αλλά, με την σωστή διάταξη, μπορούν να δημιουργήσουν μία εικόνα, μία εντύπωση, μία θύμηση. 

Αντίστοιχα και σε αυτή την σειρά έργων επιστρατεύονται τα σχήματα και τα χρώματα (ως το αλφαβητάρι της ζωγραφικής), με μία στοχευμένη διάταξη και ένα κατάλληλο τονισμό, προσδοκώντας να αποτυπώσουν τον τόπο και να μεταφέρουν τον θεατή σε αυτόν.

Η έκθεση λειτουργεί από τις 8μμ και θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Αυγούστου 2024. Οδός: Ν Γύζη 5 στη Χώρα Τήνου, απέναντι από το παλαιό Δημαρχείο. 

Ο οικοδεσπότης και ο καλλιτέχνης θα σας περιμένουν.



Τήνος 24 Ιουλίου 2024

Νίκος Φώσκολος Καναλέτος

Το νερό

Το νερό μας κάποτε στο χωριό περίσσιο και το κουβαλούσαμε...

Τήνος: Το νησί της πίστης και της τέχνης

Η Τήνος είναι νησί των βορείων Κυκλάδων, γνωστό περισσότερο...

Άλλο ένα Ηλιακό Ρολόι από τον κ. Ηλία Τζαβελόπουλο

Ένα ακόμη Ηλιακό Ρολόι δώρισε ο καθηγητής Φυσικής κ....

Μια βόλτα στην ομορφιά της φύσης της Τήνου 

Μια βόλτα σε ακροθαλασσιά της Τήνου και απολαύσεις μετά...