Σάββατο 24 Αυγούστου
31.8 C
Tinos

MyCoast – 35 Καταγγελίες από έναν πολίτη στην Τήνο

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Yπουργείου Οικονομικών, Οδυσσέας Τσάπαλος, μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» για μία επιχείρηση στην Κέρκυρα που είχε παράνομα τραπεζοκαθίσματα αλλά και για την εφαρμογή MyCoast.

MyCoast: Ο ένας ιδιοκτήτης καταγγέλλει τον άλλο για… δήθεν παραβάσεις

«Έχουμε γύρω στις 9.000 καταγγελίες. Υπάρχουν αρκετά ευτράπελα: ένας άνθρωπος εκεί μάλλον το είχε βρει “παιχνιδάκι” και έκανε κάθε μέρα καταγγελία. Και συνολικά είχε κάνει 35 καταγγελίες. Πήγαμε εμείς εκεί αλλά δεν διαπιστώσαμε παράβαση. Αυτό έγινε στην Τήνο», συνέχισε. 

Την εφαρμογή MyCoast χρησιμοποιεί ο κρατικός μηχανισμός για να ενισχύσει τους ελέγχους στις παραλίες. Οι πολίτες μπορούν πλέον να ελέγχουν αν στις παραλίες, στις οποίες βρίσκονται, τηρείται η νομιμότητα των όρων παραχώρησης και να υποβάλλουν σχετική καταγγελία σε περιπτώσεις υπέρβασης των παραχωρήσεων ή αυθαίρετης κατάληψης.

«Από την άλλη υπάρχουν και τα αλληλοκαρφώματα, ο ένας με τον άλλον. Σε τρεις περιοχές της χώρας, στον νομό Πρεβέζης, στην Χαλκιδική και στην Αίγινα, κατόπιν ελέγχων διαπιστώσαμε ότι υπήρχαν αλληλοκαρφώματα μεταξύ όμορων επιχειρήσεων. κάποιες από αυτές είχαν παραβάσεις κάποιες όχι», είπε ο κ. Τσάπαλος.

Επίσης «στην Χαλκιδική γίνεται κατάχρηση της πλατφόρμας. Πολλοί μάλιστα κάνουν καταγγελίες για παραβάσεις σε… βουνά. Έχουν κάνει καταγγελία για το Καρπενήσι. Αυτή η πλατφόρμα δεν είναι για οποιαδήποτε κατάληψη δημόσιου χώρου, είναι μόνο για τις παραλίες, αλλά και για κάποιες λίμνες. Χρειάζεται μια λελογισμένη χρήση του εν λόγω εργαλείου».

«Επίσης, απαγορεύεται η κατάληψη του δημόσιου χώρου από σκηνές, είναι νόμος που ισχύει εδώ και 40-45 χρόνια. Υπάρχουν οριοθετημένοι χώροι που μπορεί να γίνει ελεύθερο camping, με απόφαση του Δήμου. Γενικώς απαγορεύεται και ο Δήμος πρέπει να παρέμβει», σημείωσε.

50 χρόνια Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή – Τετάρτη 21 Αυγούστου στην Τήνο

Το Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο του μεγαλύτερου πολιτικού...

Ο Κώστας Κουκοβίνης εκθέτει έργα του από μέταλλο 

Ιδέες από μέταλλο σε φόρμα Steampunk Το Σάββατο 17 Αυγούστου 2024...

Το έργο «Μήδεια» στο θέατρο στον Κουμάρο

Μια μοναδική "Μήδεια", έργο του Τσέχου συνθέτη Georg Anton...

The Talks: Με την εικαστικό Σοφία Σπανού

Mε αφορμή τη συμμετοχή της στην oμαδική έκθεση "Eternal...