Παρασκευή 5 Ιουλίου
23 C
Tinos

Λήξη της 5ης Biennale σύγχρονης τέχνης του Μουντάδου Τήνου

Γράφει η Σοφία Ανδριώτη, αρχαιολόγος

Η 5η Μικρή Biennale Σύγχρονης Τέχνης του Μουντάδου φτάνει ,σήμερα, στο τέλος της, έχοντας αφήσει τόσο στους επισκέπτες όσο και στο ίδιο το χωριό το “αποτύπωμα” του στίγματος των έργων που φιλοξενήθηκαν ανάμεσα στα γραφικά σοκάκια του. Η υπαίθρια αυτή εικαστική περιπλάνηση στο χωριό του Μουντάδου με τίτλο του project “ROOTS/ΡΙΖΕΣ” εξέθεσε στο ευρύ κοινό για έναν ολόκληρο μήνα, δημιουργήματα 11 Ευρωπαίων καλλιτεχνών, τα οποία κόσμησαν με το πνεύμα της σύγχρονης δημιουργικότητας και του σεβασμού στην πολιτιστική παράδοση τα διάφορα σημεία του.

Η 5η στη σειρά, Γαλλικής οργάνωσης έκθεση Biennale Σύγχρονης Τέχνης λειτούργησε ως διαμεσολαβήτρια στη γνωριμία των έργων και των καλλιτεχνών τους ,κατά συνέπεια, με το φυσικό τοπίο του Μουντάδου και τη ψυχοσύνθεση του κάθε επισκέπτη αντίστοιχα. Η ως σαν κρυμμένου θησαυρού περιήγηση στο χωριό για την εύρεση των εκθεμάτων με τη βοήθεια χάρτη “έδειχνε” το μονοπάτι στους ενδιαφερόμενους προς την ανακάλυψη των πολυσχιδών νοημάτων πίσω απ ́τα επιλεγμένα έργα.

Έργο της Eirini CHATSATOURIAN

Συνθέσεις όπως εκείνη της Eirini CHATSATOURIAN με τη συνομιλία των βουβών -φαινομενικά,- φυσικών στοιχείων, του Stratos KALAFATIS με το φορτωμένο με βιώματα εικονοστάσι, του Yves VELTER με το γυναικείο portrait –non portrait, του Jef AEROSOL με την ολότελα παραστατική τοιχογραφία και του Theo HAGGAI (Biennale 2021) με το διαπολιτισμικό του μήνυμα επιλέχθηκαν τυχαία μεταξύ των υπόλοιπων για να παρουσιαστούν μέσα από φωτογραφίες στο παρόν άρθρο.

Σύνθεση του Stratos KALAFATIS

Η ανυπομονησία μας για την επόμενη έκθεση έχει ήδη αρχίσει!
Όλο το φωτογραφικό υλικό που χρησιμοποιήθηκε ανήκει στη γραφούσα.

H γραφούσα είναι αρχαιολόγος και ενδιαφερόμενη για τα πολιτιστική δρώμενα του τόπου της

Συνάντηση του Φίλιππου Φόρτωμα με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής βρέθηκε ο Βουλευτής...

Το Δίκτυο Πόλεων ΔΕΠΑΝ λειτουργεί προς όφελος των ΟΤΑ και των πολιτών

Δελτίο Τύπου - Το ΔΕΠΑΝ  συμβάλει στην αποτελεσματική λειτουργία...

Λήγει την Δευτέρα η προσφορά έκπληξη στη Σχολή Οδηγών του Μανώλη Λαγουρού

Σούπερ Κλήρωση - Σούπερ ΔώροΜε κάθε νέα εγγραφή στη...