Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου
26.1 C
Tinos

Λήξεις Κατηχητικών Σχολείων νήσου Τήνου (ΦΩΤΟ)

Τα 200 χρόνια της Ευρέσεως της Αγίας Εικόνος της Ευαγγελιστρίας (1823-2023) εόρτασαν με τη λήξη τους τα Κατηχητικά Σχολεία της Ιεράς Νήσου Τήνου

Με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου-Τήνου κ. Δωροθέου Β’, πραγματοποιήθηκαν διαδοχικά την Κυριακή 7 Μαΐου, την Κυριακή 14 Μαΐου και την Παρασκευή 19 Μαΐου οι τελετές λήξεως μαθημάτων των Κατηχητικών Σχολείων της Ιεράς Νήσου Τήνου.

Την Κυριακή 7 Μαΐου τα παιδιά του Κατωτέρου και Προσχολικού Κατηχητικού συνοδευόμενα από τους γονείς και κηδεμόνες τους επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή «Κυρίας των Αγγέλων» Κεχροβουνίου Τήνου, όπου η Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και η Μοναστική Αδελφότητα φιλοξένησε και ξενάγησε τους μαθητές και τις μαθήτριες.

Την Κυριακή 14 Μαΐου τα παιδιά του Μέσου Κατηχητικού και την Παρασκευή 19 Μαΐου τα παιδιά του Ανώτερου Κατηχητικού επεσκέφθησαν την Ιερά Μονή Κυρά-Ξένης Πανόρμου Τήνου όπου προσκύνησαν τις ιερές και θαυματουργές εικόνες και έψαλλαν την Ιερά Παράκληση με ζέση και κατάνυξη. 

Εν συνεχεία κατευθύνθηκαν πεζή στην Ιερά Μονή Γενεθλίου της Θεοτόκου την επονομαζόμενη Κάτω Μοναστήρι. Ο Πανοσιολ Αρχιμ. π. Ιερόθεος Καλογριάς εξιστόρησε το ιστορικό ιδρύσεως της Ιεράς Μονής. 

Τα παιδιά με τη σειρά τους εξέφρασαν ο καθένας τι σημαίνει γι’ αυτούς η Εύρεση της Ιεράς Εικόνος της Ευαγγελιστρίας.

Ακολούθησε μικρή παραδοσιακή δοχή εκ μέρους του Ηγουμένου και της εκκλησιαστικής επιτροπής.

Ο Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Νήσου Τήνου Πρωτοπρ. Γεώργιος Φανερός ανέγνωσε το μήνυμα του Σεβασμιωτάτου προς τους μαθητές και γονείς και ευχαρίστησε την Οσιολογιωτάτη Καθηγουμένη και την Μοναστική Αδελφότητα, τον Πανοσιολ. Π. Ιερόθεο καθώς και τον Θεολόγο και Μουσικό Βυζαντινής Μουσικής κ. Αλέξανδρο Χατζίρη, την Θεολόγο κα Αφροδίτη Γαβριήλ και όλους τους Κατηχητές Κληρικούς και λαϊκούς.

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Μιχαήλ Παναγιωτίδης, Δήμητρα Φανερού

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ανακοίνωση εγγράφων του ΣΑΕΚ Σύρου (Τμήμα Τήνου)

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ & ΤΗΝΟΥ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ«ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ &...

Τήνος – Ο ανερχόμενος προορισμός του ελληνικού τουρισμού (;)

Η Τήνος είναι ένα νησί που συναρπάζει με την...

Η εορτή της Ινδίκτου στην Ιερά νήσο Τήνο (ΦΩΤΟ)

Κατά το εσπέρας της εορτής στην Ιερά Μονή Παναγίας...

Πρόγραμμα Εορτασμού της Συνάξεως της Υπεραγίας Θεοτόκου των Μιασηνών – Ιερός Ναός “Κακής Σκάλας”

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΣΥΡΟΥ-ΤΗΝΟΥ ΕΝΟΡΙΕΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΦΑΛΑΤΑΔΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΣΤΕΝΗΣ ΤΗΝΟΥ Φέρεται εις...